Pentuvälitys

Labradorinnoutaja on monipuolinen perhe- ja harrastuskoira. Perinteinen, kirjallisuudessakin kuvattu labradorinnoutaja on vankkarakenteinen, ystävällinen ja aktiivinen koira, joka sopii monenlaiseen käyttöön. Tällaisen pennun löydät Tulevat pentueet ja Pentueet alaotsikoiden alta.

Jos taas etsit koiraa nimenomaan metsästyskäyttöön, tai olet kiinnostunut erityisesti noutajien metsästyskokeista, voit etsiä pentua myös Metsästyslinjaisten tulevat pentueet tai Metsästyslinjaiset pentueet osion alta. Näiden koirien jalostuksessa metsästys- ja käyttöominaisuudet ovat olleet etusijalla, ja ulkonäkö voi poiketa perinteisestä labradorista.

Labradorinnoutajakerhon ylläpitämillä kotisivuilla on esillä yhdistyksen pentuvälitykseen ilmoitetut pentueet sekä astutukset. Yhdistyksellämme on kaksi eri pentuelistaa, joista ensimmäinen "Pentueet" on ns. perinteisten labradorien lista. Tältä listalta löytyvät kaikki muut labradorinnoutajapentueet, paitsi ne, jotka voidaan erotella sukutaustansa perusteella metsästyslinjaisiksi. "Metsästyslinjaiset pentueet" -lista on tarkoitettu nimensä mukaisesti näille metsästyslinjaisille pentueille. Pentuvälitykseen hyväksytään Suomessa syntyneet ja Suomessa rekisteröitävät labradorinnoutajapentueet, jotka täyttävät pentuvälityssäännössä annetut kriteerit. Vanhempien koe- ja näyttelytuloksille ei ole vaatimuksia.

Hankkiessasi pennun tällä palstalla välityksessä olevasta pentueesta pentueen vanhempien lonkka- kyynärnivel- ja silmätarkastustuloksiin on asetettu Kennelliiton rekisteröintiehtoja tiukempia rajoituksia. Kasvattaja on myös velvollinen liittämään pentujen omistajat pentuejäseniksi labradorien rotujärjestöön Labradorinnoutajakerhoon ensimmäisen vuoden ajaksi, jollei pennun ostaja ennestään ole jo jäsen. Labradorinnoutajakerhon jäsenenä saat Labradori-lehden neljä kertaa vuodessa, osallistumisoikeuden kaikkiin kerhon järjestämiin tapahtumiin ja koulutuksiin ja ajankohtaista tietoa rodusta. Rotujärjestön pentukummit myös neuvovat ja auttavat pennunomistajia askarruttavissa kysymyksissä.

Kasvattajille vuoden 2023 alussa tehdyn kyselyn mukaan rekisteröidyn labradorinnoutajan pennun keskihinta on n. 1500-1600 euroa. Tähän hintaan ei sisälly kytkykauppana esim. vakuutuksia, koiranruokaa tai koulutuksia.

Labradorinnoutajakerho ei vastaa pentuvälityslistalla olevista pentueista/astutuksista. Kasvattaja vastaa aina itse omasta kasvatustyöstään.

Pentueet

Tulevat pentueet

Metsästyslinjaisten pentueet

Metsästyslinjaiset tulevat pentueet


Miten ilmoitan pentueeni pentuvälitykseen?
 

Labradorinnoutajakerho välittää kaikki jäsenten pentueet/koirat, jotka täyttävät pentuvälityksen säännöt sekä ovat asianmukaisesti ilmoitettu pentuvälittäjälle.

Täytä pentuvälityslomake (samalla lomakkeella ilmoitetaan niin astutus kuin jo syntynyt pentue) ja liitä mukaan kuitti suoritetusta maksusta. HUOM! Vain nettilomakkeella ilmoitetut pentueet otetaan välitykseen!

Pentuvälitystietojen päivitykset vain sähköpostitse (kasvattajat):  
e-mail: labradoripentu(at)gmail.com

Lisätietoja pentua etsiville antavat pentukummit. Otathan yhteyttä kummeihin jokaisen omaan soittoaikaan. 
Kirsi Hartikainen p. 040 7590 149 (klo 15 jälkeen)
Päivi Eskman-Toropainen p. 0400 577 230 (klo 16-19)
Vera Hepomäki p. 040 5756 365 (klo 18-21)
Minna Hjelm p. 0500 453 091 (klo 17 jälkeen)
Outi Lammila p. 0503381120 (klo 15 jälkeen)
Sari p. 045 672 3063 (klo 17-20)