Silmät

Keskikokoiset, tumman- tai pähkinänruskeat, ilmentävät älykkyyttä ja hyväluonteisuutta.

Silmät ovat mantelinmuotoiset ja keskikokoiset. Luomet ovat tiiviit. Lempeä ja ystävällinen ilme on erittäin oleellinen piirre labradorille.

Pyöreät ja/tai ulkonevat silmät tekevät ilmeestä vieraan. Yleensä vaaleat silmät saavat ilmeen vaikuttamaan terävältä, täysin mustat taas ilmeettömältä.

Keltaisella koiralla tulee olla silmäluomissa musta pigmentti. Usein silmien ympärilläkin on tummaa pigmenttiä, joka kauniisti korostaa silmien tummuutta ja vaikuttaa myös ilmeeseen. Täydellinen pigmentin puuttuminen keltaisella koiralla vaikuttaa nimenomaan koiran ilmeeseen.

Keltaisen ja mustan labradorin silmien tulee olla melko tummat. Ruskealta koiralta ei geneettisistä syistä voi vaatia aivan yhtä tummaa silmien väriä kuin mustalta ja keltaiselta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ruskean koiran silmät saisivat olla keltaiset, vaan pyrkimyksenä olisi saada aikaan niin tumma silmien väri kuin se vain geneettisesti on mahdollista.

Ruskeilta koirilta puuttuu myös pigmentti silmäluomista, ja mitä tummempi on ruskean koiran väri sitä vaaleammilta sekä sen silmät että silmänympärykset näyttävät.