Pasi Kemppainen, finaalikokeen ylituomari

Taas on se aika vuodesta kun MEJÄ-kausi 2018 huipentuu SM-tittelin saavan koiran valintaan.

Olen Pasi Kemppainen Porvoosta ja olen sunnuntain finaalipäivän tuomari – kiitokset kaikille asiaan vaikuttaneille saamastani kunniatehtävästä päästä valitsemaan Jälkimestari 2018!

MEJÄ-harrastukseen liittyen voisin kutsua itseäni lajiin hurahtaneeksi – aloitin sen parissa 1993 mäyräkoiramme Nellin kanssa ja vaikka Nellistä aikoinaan jälkivalio tulikin, niin se oli enemmänkin työvoitto, kuin koiran hyvyyttä, mutta joka sekunnista nautittiin yhdessä täysillä. Tällä hetkellä kotona on 4 pitkäkarvaista mäykkyä, joita puolisoni Päivin kanssa kuuliaasti palvelemme ja Jymyn kanssa myös käymme vaihtelevalla tulostasolla jälkikokeissa sikäli kuin tuomaroinneiltani ehdimme – tuomariurallani vuodesta 2007 alkaen on arvosteltuja kokeita ollut 10 – 15 välillä / kesä, joten on siinä parit maastokengät ehtinyt kuluttaa vaihtokuntoon.

Paljon se ottaa ja paljon se antaa - MEJÄän sopii tuo fraasi - koemuotona laji on aikaa ja vaivaa vaativa, mutta sen parissa vietetyt viikonloput ovat varmaan kaikille meistä olleet käytetyn ajan väärti! Luonto ja sen mukanaan tuomat kokemukset – koskaan ei tiedä mihin törmää, yhteen hiileen puhaltavat ihmiset ja ei vähäisimpänä tekemisestä nauttivat koirat ovat kruununa hyvälle harrastukselle. Harmi, että kaikilla ei ole mahdollisuutta päästä oikeiden haavakoiden tai kolarivahinkojen perään vaikka kokeet antavat siihen hyvät lähtökohdat. Asiat ovat kuitenkin edenneet ja osaaville jäljestäjille on kasvavassa määrin kysyntää myös jatkuvasti lisääntyvän villisikakannan takia.

Tapahtuman järjestävä koetoimikunta on käyttänyt paljon aikaa kokeen onnistumisen varmistamiseksi ja roturajat ylittävällä talkootyöllä homma hoituu kuten aiemminkin – suuri kiitos kaikille talkoolaisille! Puhalletaan jatkossakin yhteen hiileen ja nautitaan yhdessäolosta MEJÄn merkeissä !