Osallistuminen ja ilmoittautuminen

Osallistumisoikeus

Osallistumisoikeus kokeeseen perustuu SM-karsintasääntöön.

SM-kokeeseen ovat oikeutettuja ilmoittautumaan Suomessa rekisteröidyt noutajat, jotka ovat saavuttaneet vähintään yhden VOI1-tuloksen NOME-B -kokeesta ajanjaksona, joka alkaa edellisen vuoden SM-kokeen viimeisestä ilmoittautumispäivästä ja päättyy seuraavan vuoden SM-kokeen viimeiseen ilmoittautumispäivään.

SM-kokeeseen 2019 voidaan ottaa enintään 36 koiraa. Edellisen vuoden SM-voittajalla on oikeus osallistua kokeeseen ilman tulosvaatimuksia. Ne kennelpiirien hallitsevat piirinmestarit, jotka ovat voittaneet piirinmestaruuden VOI1-tuloksella, ovat etuoikeutettuja osallistumaan kokeeseen.

Koirat, jotka ovat saavuttaneet kolme VOI1- tulosta yllämainittuna ajanjaksona, pääsevät varmasti kokeeseen. Koiralle, joka on saavuttanut KVA -arvon ennen edellisen SM-kokeen viimeistä ilmoittautumispäivää, riittää kaksi VOI1-tulosta varmistamaan osallistumisen. Kuluneella kaudella KVA-arvon saavuttaneilta koirilta vaaditaan kolme VOI1-tulosta varmistamaan osallistumisen kokeeseen.

Tulokset huomioidaan ajalta 18.8.2018 - 16.8.2019. Ilmoittautumiset 22.7.-16.8.2019 sähköisen koekalenterin kautta. Huom! Myös hallitsevan mestarin tulee ilmoittautua!

Jos kokeeseen pääseviä koiria ei voi ratkaista yllä olevan ohjeen mukaan, täytetään loput koepaikat alla olevan taulukon mukaan. Tuloksissa huomioidaan viiden parhaan koetuloksen pisteet, tasapistetilanteissa suoritetaan arvonta.

TULOKSET NOME-B-KOKEISTAPISTEET
KVA (B-kokeesta)6
VOI16
VOI23
VOI31