SM-MEJÄ 2018 - Tervetuloa!


Metsästyskoirien jäljestämiskokeen suomenmestaruuskilpailu järjestetään 22.-23.9.2018 Tammelassa, keskuspaikkana Mustialan koulutila, joka on Etelä-Hämeen kennelpiirin alueella. Järjestämisvastuussa on noutajat ja vastuullisena koejärjestäjänä Labradorinnoutajakerho ry. MEJÄ-kausi huipentuu SM-MEJÄ 2018 -tapahtumaan, jossa lauantain karsintakokeessa 19 kennelpiirin edustajaa karsivat pääsystä finaaliin. Sunnuntaina kokeeseen osallistuvat edellisen vuoden mestarin, JM-17 Jenzkun Hemuli, lisäksi karsintakokeen kuusi parasta koiraa.

Tämän 33. SM-MEJÄ-kokeen järjestäminen on vaatinut jo pitkän suunnittelun ja valmistautumisen, niin maastojen kuin muidenkin järjestelyiden osalta. Maastot on saatu käyttöön Susikkaan Eräveikot ry:ltä, Pohjois-Tammelan Metsästysseura ry:ltä, Teuron Metsästysyhdistys ry:ltä, Uponorin Hirvimiehiltä ja Forssan Metsästysseura ry:ltä. Näistä osa on jo monelle tuttuja maastoja, mutta finaalikokeen maastot on pyritty tekemään uusiin maasto-alueisiin. Koemaastot ovat perinteistä suomalaista sekametsää ja erittäin riistarikkaita. Kokeen keskuspaikkana on monelle koiraharrastajalle tuttu Mustialan koulutila Tammelassa, joka tarjoaa meille historialliset puitteet.

Talkooväelle suuri kiitos monenlaisista ponnisteluista. Monet ovat tehneet kokeen eteen töitä jo pitkään ja ilman tunnollisia jäljentekijöitä, koe ei onnistuisi. Talkoolistaan ei ole onneksi ollut vaikeaa saada nimiä. Lajin harrastajat, tuomarit ja muuten asiasta kiinnostuneet löytävät onneksi tiensä vuosi vuodelta tähän hauskaan tapahtumaan, joka normaalista kokeesta poiketen kestää useamman päivän. Tapahtuma vaatii monenlaisia järjestelyitä, joiden rahoittamiseksi olemme tehneet talkoita ennakkoon ja hankkineet sponsoreita. Näille kaikille erityisen suuri kiitos.

Toivomme teidänkin saapuvan runsain joukoin viettämään syksyistä viikonloppua kanssamme. Pyrimme luomaan tapahtumalle toimivat ja mukavat puitteet, jossa koko perhe viihtyy. Kokeen ollessa nyt näin eteläisessä Suomessa, odotamme myös ”turistien” löytävän tiensä tapaamaan samanhenkisiä ihmisiä ja nauttimaan kanssamme vaikkapa juhlaillallisesta.

Tervetuloa Tammelaan ja pidetään hienot
SM-kokeet!

Piia Kairenius
Vastaava koetoimitsija
Koetoimikunnan puheenjohtaja

© Ville Kankare