VEPE-tutustuminen ja treenit Kangasala elokuussa

21.8.2022 klo 09:00

Alkeiskurssi vesipelastuksesta kiinnostuneille ja VEPE-klinikka jo kokeissa käyneille harrastajille järjestetään yhteistyössä Pirkanmaan Noutajakoirayhdistyksen kanssa. Kouluttajina Kirsi Koivunen ja Katriina Jäppinen.

VEPE "kokeilijat" - alkeiskurssi 21.8.2022 ja 27.8.2022 kello 9-12


Koulutus on tarkoitettu kaikille labradorinnoutajille noin 10 kk iästä eteenpäin. Koulutuksessa tutustutaan lajiin ja lajin vaatimuksiin, sekä kokeillaan SOVE-luokan liikkeitä.

Mukaan mahtuu 8 koirakkoa. (Rokotusten oltava kunnossa).

Alkeiskurssille pääsemiseksi ei koiralta eikä ohjaajalta vaadita kokemusta lajista. Tutustumista toki helpottaa ja nopeuttaa, jos koira on jo uskaltautunut uimaan. Kurssin ideana on ohjaajan saada riittävät tiedot ja taidot vepen teoriasta ja välineistä, jotta hän pystyy halutessaan osallistumaan myöhemmin varsinaisiin harjoitusryhmiin sekä päästä kokeilemaan, onko vepe oma juttu. Koiralle pyritään kurssilla tekemään tutuksi vene ja muut välineet ja selvittämään onko koiralla edellytykset osallistua varsinaisiin harjoitusryhmiin.

Treenit ovat kestoltaan noin 3h riippuen osallistujamäärästä ja kunkin koirakon vaatimasta ajasta. Joka kerralla tehtäviin tutustutaan koiran ehdoilla ja taidoilla, liikkeen tekemistä helpotetaan tai haastetaan sen mukaan.

Alkeiskurssin sisältö:

Treenikerta 1, sunnuntai 21.8.22 klo 9.00

  • välineisiin ja radan tekoon tutustuminen.
  • koiralle tutustutetaan veneeseen meno ja sieltä hyppääminen
  • viennin alkeet uimalla rannasta veneelle.
  • kokeillaan veneen hakua eli köyden vedon opettelu
  • hyppy veneestä pidemmältä matkalta ja maaliin tulon opettelua.

Treenikerta 2, sunnuntai 27.8.22 klo 9.00

  • hukkuvaan tutustuminen ja pelastaminen
  • viennin ja muiden liikkeiden kertaamista aikataulun mukaan.

Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet: Kurssit

 

VEPE-KLINIKAT 21.8.2022 ja 27.8.2022 kello 13-16.


Koulutus on tarkoitettu koirille, joiden kanssa on jo harrastettu VEPE:ä ja jo vesipelastuskokeissa käyneille harrastajille.

Klinikalla harjoitellaan liikkeitä, joissa on haastetta tai koira ei enää jaksa motivoitua liikkeisiin. Kurssin ideana on saada treenivinkkejä kouluttajilta etukäteen ilmoitettuihin vesipelastuskokeiden liikkeisiin.

Klinikalle voi tulla myös kokeilemaan ns. uutta rantaa, eli jos koira on harrastanut vain yhdessä paikassa, niin voi olla hyvä kokeilla uutta paikkaa.

Mukaan mahtuu 8 koirakkoa. (Rokotusten oltava kunnossa).

Kurssi sisältää kaksi kertaa sunnuntait 21.8.2022 ja 27.8.2022 kello 13-16.
Klinikka kestää noin 3 tuntia ja sen aikana voidaan treenataan useampia liikkeitä.

Saatuasi paikan Klinikkaryhmään, sinulle kerrotaan tarkemmat ohjeet, miten voit kertoa etukäteen kouluttajille vesipelastusliikkeistä, joihin kaipaisit treenivinkkejä sekä tarkka osoite treenipaikkaan.

Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet: Kurssit