Harrastuskoira

Labradorinnoutaja on erittäin monipuolinen koirarotu. Se soveltuu erinomaisesti niin perhekoiraksi kuin käyttö- ja harrastuskoiraksikin. Labradorinnoutaja on aktiivinen koira, joka nauttii kaikesta toiminnasta ja labradorien kanssa onkin kilpailtu menestyksekkäästi monenlaisissa koemuodoissa.

Näyttelykehissä labradorinnoutajia näkee runsaasti. Noutajien rodunomaisissa metsästyskokeissa (NOU, NOME-B, NOME-A, NOWT) labradorinnoutajat ovat myös erittäin laajasti edustettuna. Labradorien kanssa harrastetaan ja osallistutaan myös moniin muihin lajeihin kuten metsästyskoirien jäljestämiskokeeseen (MEJÄ), tottelevaisuuskokeisiin (TOKO), palveluskoirakokeisiin (PK), pelastuskoiratoimintaan, agilityyn sekä vesipelastukseen.

Metsästäjän apuna labradorinnoutajan tehtävänä on etsiä ammuttu riista ja noutaa se talteen. Labradoreja voidaan käyttää myös ylösajavina koirina. Noudettavat riistat ovat pääsääntöisesti lintuja, mutta myös tiettyjä turkisriistoja. Labradoreja voidaan käyttää monissa eri jahtimuodoissa aina ulkosaariston luodoilta pohjoisen kanalintumaille.

Näistä kaikista lajeista löydät lisätietoa harrastusmuodot-sivuilta.