Karvapeite

Rodulle tunnusomainen, lyhyt, tiheä, melko karkealta tuntuva, ei laineita eikä hapsuja; vedenpitävä aluskarva.

Labradorilla on vedenpitävä, kaksinkertainen turkki. Alusvillan puuttuminen on vakava virhe. Lievä laineikkuus turkissa ei yleensä ole virhe, vaan merkki siitä, että turkki on erityisen paksu ja tiheä - siis hyvänlaatuinen.

Etenkin peitinkarvan pituudessa esiintyy vaihtelua ja ongelmana ovat pikemminkin liian lyhyet kuin pitkät peitinkarvat. Hyvin lyhyt peitinkarva saa turkin vaikuttamaan ohuelta. Labradorilla tulisi olla paljon karvaa, juuri turkki antaa labradorille lopullisen “kuorrutuksen“, vaikutelman vankasta, pyöreästä ja tiiviistä koirasta.

Turkin on oltava karkeahko. Virheellisiä pehmeitä, villavia turkkejakin esiintyy. Turkin tulee tuntua käteen kovalta, hieman rasvaiselta. Vakavin ja eniten rotutyyppiin vaikuttava virhe on kuitenkin sileä, alusvillaton ja ohut karvapeite.

Mustalla koiralla alusvilla ei aina ole pikimusta, vaan se saattaa olla harmahtava tai ruskehtava. Karvanlähtöaikana tämä voi saada mustan koiran näyttämään lievästi ruskehtavalta. Myös ruskean koiran alusvilla voi olla eri sävyä kuin peitinkarva, mikä antaa karvanlähtöaikaan kirjavan vaikutelman.