Agility

Tervetuloa harrastamaan agilitya hauskaan ja innostavaan seuraan!

Agility on koiran ja ihmisen yhteistyöhön perustuva vauhdikas urheilulaji, jossa tarvitaan nopeutta, tarkkuutta ja koirankoulutustaitoja. Agilityä voi harrastaa minkä tahansa terverakenteisen ja hyväkuntoisen koiran kanssa. Koirakon suhde ja liikunnallisuus kehittyvät lajissa kuin huomaamatta. Agility on fyysinen laji sekä koiralle että ohjaajalle ja erityisen tärkeää agilityssä on toimiva yhteistyö ohjaajan ja koiran välillä. (Teksti Suomen Agilityliitto ry:n agilityn lajiesitteestä.) Suomen Agilityliitto ry https://www.agilityliitto.fi/

Jäsenille tarjotaan mahdollisuus mukavaan ja liikunnalliseen yhdessäoloon agilityn parissa. Kouluttajamme ovat innokkaita ja motivoituneita, ja paneutuvat koirakoihin yhtä intensiivisesti, oli sitten kyseessä agilityyn tutustuva, jo jonkin aikaa agilitya harrastanut tai agilityssa pidemmälle tähtäävä koirakko.

Kursseillamme painotamme harrastuksenomaista iloista tekemistä samalla huomioiden turvallisen harjoittelun.

Agilityn alkeiskurssi / valmistavat taidot sopivat kaikenikäisille koirille ja ohjaajille. Koiran ei tarvitse olla vielä hallittavissa ennen kurssin alkua, sillä voimme keskittyä kurssilla myös hallinnan vahvistamiseen. Muokataan harjoituksia jokaiselle sopivaksi, jolloin koira voi olla kytkettynä. Koira voi olla täysin aloitteleva tasoltaan tai jo kokeneempi, jos haluaa keskittyä erikoisesteiden harjoitteluun ja hallinnan vahvistamiseen.

Agilityn ratatreenit sopivat kaiken tasoisille koirakoille. Treeneissä on suunniteltu ratapohja, jota lähestytään jokaisen koirakon tason mukaisesti. Kokeneille koirakoille on tarjolla sopivasti haastetta. Aloittelevien kanssa lähestymme ratoja pätkissä tai ihan este kerrallaan vahvistaen ja kehittäen koirakon taitoja.

Kurssit sopivat alkeiden harjoitteluun ja alkeis/jatko-kurssin jo suorittaneille koirakoille. Kursseilla on mahdollisuus käydä läpi kaikkia agilityradalta löytyviä esteitä. Kursseilla harjoitellaan lyhyitä putkista ja hypyistä koostuvia estesarjoja. Koiran iällä ei ole väliä, koska harjoituksia sovelletaan kaikille sopivaksi.

Kurssi-ideoita ja ehdotuksia otetaan vastaan. 

Koulutustoimikunta labbis.koulutus(a)gmail.com