Koko

Ihannesäkäkorkeus: uros 56-57 cm, narttu 54-56 cm.

Labradoreja ei yleensä mitata arvosteltaessa. Kokoa tärkeämpää ovat oikeat mittasuhteet ja rotutyyppi. Hyvin suuria poikkeamia koossa suuntaan tai toiseen ei kuitenkaan voida hyväksyä. Mittasuhteiltaan labradori on hieman korkeuttaan pidempi koira. Raajakorkeuden tulee olla sama kuin rintakehän syvyys.

Usein matalalta vaikuttava koira ei ole varsinaisesti pieni, vaan matalajalkainen - kyseessä on siis ennen kaikkea mittasuhdevirhe. Myöskään hyvin korkearaajainen koira on harvoin mittasuhteiltaan oikea. Koira saa siis olla mielummin kookas tai pienehkö kuin mittasuhteiltaan virheellinen.

Mittasuhteiltaan labradori on hieman korkeuttaan pitempi koira. Uros on mittasuhteiltaan neliömäisempi kuin narttu. Sukupuolileiman tulee siis näkyä mittasuhteissa. 

Kokoa ja mittasuhteita arvioitaessa tulee muistaa käyttötarkoitus. Labradorinnoutajan tulee pystyä työskentelemään rankoissakin linnustusolosuhteissa, joissa siltä vaaditaan voimaa ja kestävyyttä. Toisaalta liian raskas ja matala koira ei pysty työskentelemään tehokkaasti raskaassa sorsastusmaastossa ja veneestä käsin. Liian keveä, vinttikoiramainen koira ei puolestaan kestä kovia, tuulisia olosuhteita.