Jalostustoimikunta

Jalostustoimikunnan näkyvin tehtävä on antaa apua ja opastusta koirien jalostusta koskevissa kysymyksissä.

KoiraNet -jalostustietojärjestelmästä löytyy PEVISA-sairauksien tutkimistulokset, mutta jalostustoimikunta julkaisee listaa esim. geenitestattujen koirien tuloksista.

Jalostustoimikunta kerää tietoja muista kuin PEVISAan kuuluvista vioista ja sairauksista omaan käyttöönsä. Jalostustoimikunnalle voi ilmoittaa kaikista koirassaan olevista vioista ja sairauksista. Näitä ovat esimerkiksi epilepsia, polven ristisideongelmat, iho-ongelmat, kuivakirsuisuus jne. PEVISAan kuulumattomista vioista ja sairauksista saadut tiedot eivät ole julkisia, mutta niitä käytetään hyödyksi jalostusneuvonnassa ja rodun terveyden seurannassa.

Kasvattajat voivat pyytää jalostustoimikunnalta urosehdotuksia ja toimikunnan mielipiteitä omista urosvaihtoehdoistaan, sekä tilastoja ja tietoja niiden aikaisemmista jälkeläisistä. Samat tiedot löytyvät myös KoiraNet-jalostustietojärjestelmästä.

Jalostusneuvontaa annetaan kaikille sitä tarvitseville riippumatta astutettavan nartun koe- ja näyttelytuloksista tai niiden puuttumisesta. Terveysasioihin kiinnitetään erityistä huomiota.

Vastuu pentujen terveydestä ja rodunomaisuudesta on aina kasvattajalla itsellään.

Päivi Hoffren

 

PUHEENJOHTAJA

Lahti

p. 040 - 5478 221
paihof(at)saunalahti.fi
  

 

Johanna Isaksson

 

JÄSEN

   

 

Ulla Alhava

 

JÄSEN 

 

   

 

Anu Honkapirtti

 

JÄSEN 

 

   

 

Lotta Vuorinen

 JÄSEN
   

 

Taru Hiltunen JÄSEN

 

  

 

Outi Lammila JÄSEN

 

  

 

Maija Lappalainen

 JÄSEN

 
  

 

Hanna Erola

 JÄSEN

 
  

 

Karola Kahrila

 

JÄSEN