Pentukummi auttaa

Minna Hjelm
 

 

PÄÄKAUPUNKISEUTU
 

minna.hjelm(at)bilia.fi

 
 

Ensimmäinen koirani labradoriuros Raffe saapui perheeseen 19 vuotta sitten, ja toimitti menestyksekästä kotikoiran ja lenkkikaverin virkaa sekä oli itselleni opetusmestarina labradorinnoutajan korvien väliin. Toinen koira tuli muun perheen vastustuksesta huolimatta perässä neljä vuotta myöhemmin. Danin kanssa harrastettiin aktiivisesti mm. pk-hakua sekä agilityä. 

Tällä hetkellä kotona on kolme metsästyslinjaista labradoria, Jedi, Dio ja Ringo. Niiden kanssa harrastetaan aktiivisesti pk-hakua, pelastuskoiratoimintaa ja vesipelastusta.
 
Olen ollut mukana kerhon koulutustoimikunnassa useita vuosia. Koiran koulutus, hyvinvointi ja hyvän elämän tarjoaminen koirille on omaa sydäntäni lähellä ja lukuisia viikonloppuja on tullut vietettyä erilaisissa seminaareissa ja kursseilla. Itselleni tärkeää on hyvän suhteen ja luottamuksen rakentaminen koiran kanssa. Autan mielelläni pentua harkitsevia tai pennun kanssa elämää aloittavia erilaisissa eteen tulevissa kysymyksissä. Kaikkeen en välttämättä osaa vastata, mutta ohjaan sitten eteenpäin.

 

 Outi Lammila
 

 

EURAJOKI - RAUMA
 

p. 050 - 338 1120

outi.lammila(at)
gmail.com

 

 

Labradorinnoutajia meillä on ollut vuodesta 1995 lähtien. Kasvatan myös pienimuotoisesti labradorinnoutajia.

Käytämme koiriamme metsästyksessä sekä noutavina että jäljestävinä koirina, harrastamme nomea, mejää, tokoa, vepeä, näyttelyitä, hiihtovetoa ja myöskin kaikkea muuta hauskaa, kuten lasten vetämistä kärryissä erilaisissa tapahtumissa sekä agilitya. 

 

Vera
Hepomäki

 

ÄÄNEKOSKI - JYVÄSKYLÄ
 

verahepomaki(at)
hotmail.com
p. 040 - 575 6365

 

 

Vuosien varrella olen koirien kanssa harrastellut eri tasoisesti useita lajeja; taippareissa on käyty ja sitä kautta siirrytty sekä Nome-B että WT-kokeiden puolelle. Mejä ja vepe ovat myös kuuluneet harrastelistalle ja koirani Sylvin kanssa on suoritettu myös BH-koe.

Labradori on erinomainen myös työkoirana, tästä todisteena on homekoirani Sylvi. Sylvi läpäisi tasotestin 2012 Tammikuussa kun valmistuin homekoiraohjaajaksi Kannuksesta. Koiraharrastuksen myötä olen saanut ihania ystäviä, päässyt osallistumaan loistaviin koulutuksiin sekä hiukan reissaamaankin.

 

Päivi Eskman-
Toropainen

 

JOENSUUN SEUTU
 

paivi.eskmantoropainen
(at)gmail.com

 

Labradorinnuotajia perheessämme on ollut jo vuodesta 1986. Ensimmäisten niin vuosien kuin koirienkin noutajaharrastukseni on ollut varsin NOME painoitteista. Koulutimme koiriamme paljon ja kokemusta NOME-kokeista kertyi aina VOI-luokkaan saakka. Tuolloin kävimme vain
muutamissa näyttelyissä. Metsästimme myös paljon ja niiltä ajoilta minulle on jäänyt myös metsästyskortti.

 

Tällä hetkellä kotonani asustaa viisi labradoria, yksi vanhempi narttu ja hänen poikansa sekä kolme nuorta narttua.

 

Kirsi Hartikainen
 

 

IISALMI - KUOPIO
 

cheektails(at)gmail.com

p. 040 - 759 0149

 

Harrastan koirieni kanssa pääasiassa näyttelyitä, mutta noutajia kun ovat, niin noutoharjoitukset maastossa ovat myös tulleet tutuiksi. Pakastimestamme voikin nykyisin löytää ruuan sijasta variksia, lokkeja ja kaneja.

Toimin paikallisen noutajakoirayhdistyksen johtokunnassa ja olen Hupiset-vetäjänä Ylä-Savossa ja ohjaajana noutajien peruskoulutuskurssilla Iisalmessa. Sen olen huomannut vuosien myötä, että kun näyttelyt tai muu harrastaminen koirien kanssa on kyseessä, ei lasketa rahaa, aikaa tai kilometrejä ja ystäviä alkaa olla ympäri Suomea. Niin antoisaa tämä on!

 

Sari
 

 

OULUN SEUTU
 

p. 045 - 672 3063
 

 

Ensimmäisen labradorinnoutajani sain kun asuin vielä vanhempieni luona. Sittemmin labradoreja minulla on ollut kaikkiaan viisi. Olen toiminut paikallisesssa yhdistystoiminnassa aikoinaan aktiivisesti. Olen ollut toko-kouluttaja, nome-toimikunnassa, toko-toimikunnassa, näyttelytoimikunnassa, mejä-kokeiden sihteerinä, sekä löytyy myös ylitoimitsijakortti nome puolelta, sekä lukuisia talkoohetkiä lähes kaikessa toiminnassa.

Minulle voi myös soittaa ihan mistä vaan labradoriasioissa mieltä painavasta asiasta, myös muista kuin pentuasioissa. Ehkä en osaa neuvoa, mutta voin ohjata sellaiselle joka tietää.

 

Heidi-Ulla
Lakoma

 

KEMI - TORNIO
 

hlakoma(at)gmail.com

 

Meillä kotona on aina ollut koiria. Isäni kasvatti cockreita ja pystykovia. Ensimmäisen oman labradorin sain -97. Sen jälkeen kotona on tassutellut muiden rotujen lisäksi aina labbis. Olen pääosin toko-, PK- ja PEKO-ihminen. Olen Kuopion Pelastusopistolta valmistunut koiraryhmäohjaaja. Metsästysseuratoiminta kuuluu yhtenä isona osana elämääni.

Nykyisin kotona on 3 nuorta labradoria. Olen kouluttanut yhden haavakon etsintään ja koira onkin ollut aina mukana hirvimetsällä. Näyttelyt ovat mukaan ja nyt myös taipparikurssit edessä. Käymme raunioilla treenaamassa, teemme paljon PK-puolen juttuja. Kotona on myös
käyttömali, joka on suojelukoira sekä bordercollie tokokoirana. Minulle voi aina soittaa ihan mistä vain ja ellen itse tiedä, ohjaan osaavalle.

 

Labradorinnoutajakerho järjestää säännöllisesti luentoja aiheesta ’Labradoripentu tulossa/talossa’. Luento on tarkoitettu erityisesti labradorinnoutajaa harkitseville tai ensimmäistä pentuaan odottaville, mutta luennolle saa tulla vaikka labradori jo kotoa löytyykin! Sisältö räätälöidään aina osallistujien mukaan.

Luennolla käsitellään mm. seuraavia aihealueita

  • Labradorinnoutaja rotuna
  • Miten valitsen minulle sopivan pennun (näy vai käy)
  • Miten valmistautua labradoripennun tuloon
  • Ensiaskeleet pennun kanssa:
  • Tuhoaako pentu kaiken, miten järjestää yksinolo?
  • Mitä kaikkea kannattaa ja voi tehdä pennun kanssa?
  • Mitä kaikkea pennulle voi ja pitää opettaa heti?
  • Miten rakennetaan hyvä yhteistyö

Lisäksi osallistujat voivat vapaasti esittää kysymyksiä ja ehdottaa käsiteltäviä aihealueita.

Seuraavan luennon ajankohdan löydät toimintakalenteristamme (klikkaa tästä)!