Pentukummi auttaa

Minna Hjelm
 

 

PÄÄKAUPUNKISEUTU
 

minna.hjelm(at)bilia.fi

 
 Ensimmäinen koirani labradoriuros Raffe saapui perheeseen reilu 10 vuotta sitten, ja on toimittanut menestyksekästä kotikoiran ja lenkkikaverin virkaa sekä toiminut itselleni opetusmestarina labradorinnoutajan korvien väliin. Toinen koira tuli muun perheen vastustuksesta huolimattaperässä neljä vuotta myöhemmin. Danin kanssa harrastetaan aktiivisesti mm. pk-hakua sekäagilityä. Haun myötä myös tottelevaisuuskoulutus on tullut tutuksi ja sitä onkin ahkerasti harjoiteltu. BH-koe suoritettiin kolme vuotta sitten. Ja nyt mielessä pyörii seuraava harrastuskaveri...
 
Olen ollut mukana kerhon agilitytoimikunnassa nyt pari vuotta ja sinä aikana tutustunut ja apukouluttanut useita nuoria labradoreja perustottelevaisuuden saralla. Koiran koulutus, hyvinvointi ja hyvän elämän tarjoaminen koirille on omaa sydäntäni lähellä ja lukuisia viikonloppuja on tullut vietettyä erilaisissa seminaareissa ja kursseilla. Itselleni tärkeää on hyvän suhteen ja luottamuksen rakentaminen koiran kanssa. Autan mielelläni pentua harkitsevia tai pennun kanssa elämää aloittavia erilaisissa eteen tulevissa kysymyksissä. Kaikkeen en välttämättä osaa vastata, mutta ohjaan sitten eteenpäin.

 

Anni Kormilainen
 

 

PÄÄKAUPUNKISEUTU
 

p. 045 - 136 0160
(iltaisin klo 18-)

glory.morning.labradors
(at)gmail.com

 

Hei kaikki! Olen koko ikäni ollut koirien ympäröimänä, joko hoitaen tuttujen koiria tai omiani. Ihan ensimmäisen oman labradorini sain kuusivuotta sitten, niin kauan siihen meni löytää tämä ihana rotu! Sen jälkeen ei ole tarvinnut ajatellakaan rodun vaihtamista. Kotonamme asusteleekin mieheni ja lapsieni lisäksi viisi labradoria, kaikki värit edustettuina. Kotimme ulkopuolella asuu vielä kaksi labbista lisää eli yhteensä meillä on koiria seitsemän.

Harrastamme koiriemme kanssa näyttelyitä, mejäilemme ja ihan käytännön metsästystäkin koiramme pääsevät harrastamaan aika ajoin. Koiramme toimivat myös oikein hyvin sohvan ja sängyn lämmittäjinä! Haluan olla tukenasi iloissa ja suruissa ja jos en itse osaa aina antaa sinulle vastauksia, niin kysäisen toisilta! Minulle uskaltaa soittaa ja laittaa sähköpostia. Kuulemisiin!

 

Kateriina Mutkala
 

 

LAPPEENRANTA - IMATRA
 

p. 040 - 663 4232
(iltaisin klo 17-)

kateriina.mutkala(at)
hotmail.com

 

Vanhempani ovat kasvattaneet monipuolista rotuamme jo ennen kuin olin edes pilkkeenä silmäkulmassa, joten vuonna -84 synnyin "koirien keskelle". Pienestä tytöstä lähtien olen kiertänyt koiranäyttelyissä ja aina tuli syksyisin käytyä isän kanssa metsällä. Nykyään kierrän sitten jo vapaaehtoisesti koiranäyttelyissä ja metsällekin edelleen isä ottaa mukaan.  

Jos jotakuta jokin asia askarruttaa tai on haasteita koiran kanssa niin muistakaa "Kysyvä ei tieltä eksy." ja "Tyhmä saa olla, muttei oppimaton."

 

 

 Outi Lammila
 

 

EURAJOKI - RAUMA
 

p. 050 - 338 1120

outi.lammila(at)
gmail.com

 

 

Labradorinnoutajia meillä on ollut vuodesta 1995 lähtien. Kasvatan myös pienimuotoisesti labradorinnoutajia.

Käytämme koiriamme metsästyksessä sekä noutavina että jäljestävinä koirina, harrastamme nomea, mejää, tokoa, vepeä, näyttelyitä, hiihtovetoa ja myöskin kaikkea muuta hauskaa, kuten lasten vetämistä kärryissä erilaisissa tapahtumissa sekä agilitya. 

 

Anne Juhola-
Lindfors

 

TAMPEREEN SEUTU
 

anne.juholalindfors(at)
kangasalalainen.com

 

Olen aloittanut noutajaharrastuksen teini-ikäisenä vuonna -90 kun kotiimme tuli labradorinnoutaja.

Koirien kanssa on tullut tässä vuosien aikana harrastettua jos jonkinlaista lajia: nomea, mejää, tokoa, agilitya,... Päätyö koirillamme on kuitenkin aina ollut käytännön metsästys. Pentukummeilun lisäksi olen käynyt toko- ja agilitykoulutus -ohjaajakurssit

 

Vera
Hepomäki

 

ÄÄNEKOSKI - JYVÄSKYLÄ
 

verahepomaki(at)
hotmail.com
p. 040 - 575 6365

 

 

Vuosien varrella olen koirien kanssa harrastellut eri tasoisesti useita lajeja; taippareissa on käyty ja sitä kautta siirrytty sekä Nome-B että WT-kokeiden puolelle. Mejä ja vepe ovat myös kuuluneet harrastelistalle ja koirani Sylvin kanssa on suoritettu myös BH-koe.

Labradori on erinomainen myös työkoirana, tästä todisteena on homekoirani Sylvi. Sylvi läpäisi tasotestin 2012 Tammikuussa kun valmistuin homekoiraohjaajaksi Kannuksesta. Koiraharrastuksen myötä olen saanut ihania ystäviä, päässyt osallistumaan loistaviin koulutuksiin sekä hiukan reissaamaankin.

 

Päivi Eskman-
Toropainen

 

JOENSUUN SEUTU
 

paivi.eskmantoropainen
(at)gmail.com

 

Labradorinnuotajia perheessämme on ollut jo vuodesta 1986. Ensimmäisten niin vuosien kuin koirienkin noutajaharrastukseni on ollut varsin NOME painoitteista. Koulutimme koiriamme paljon ja kokemusta NOME-kokeista kertyi aina VOI-luokkaan saakka. Tuolloin kävimme vain
muutamissa näyttelyissä. Metsästimme myös paljon ja niiltä ajoilta minulle on jäänyt myös metsästyskortti.

 

Tällä hetkellä kotonani asustaa viisi labradoria, yksi vanhempi narttu ja hänen poikansa sekä kolme nuorta narttua.

 

Kirsi Hartikainen
 

 

IISALMI - KUOPIO
 

cheektails(at)gmail.com

p. 040 - 759 0149

 

Harrastan koirieni kanssa pääasiassa näyttelyitä, mutta noutajia kun ovat, niin noutoharjoitukset maastossa ovat myös tulleet tutuiksi. Pakastimestamme voikin nykyisin löytää ruuan sijasta variksia, lokkeja ja kaneja.

Toimin paikallisen noutajakoirayhdistyksen johtokunnassa ja olen Hupiset-vetäjänä Ylä-Savossa ja ohjaajana noutajien peruskoulutuskurssilla Iisalmessa. Sen olen huomannut vuosien myötä, että kun näyttelyt tai muu harrastaminen koirien kanssa on kyseessä, ei lasketa rahaa, aikaa tai kilometrejä ja ystäviä alkaa olla ympäri Suomea. Niin antoisaa tämä on!

 

Sari Moilanen
 

 

OULUN SEUTU
 

p. 045 - 672 3063
 

 

Ensimmäisen labradorinnoutajani sain kun asuin vielä vanhempieni luona. Sittemmin labradoreja minulla on ollut kaikkiaan viisi. Olen toiminut paikallisesssa yhdistystoiminnassa aikoinaan aktiivisesti. Olen ollut toko-kouluttaja, nome-toimikunnassa, toko-toimikunnassa, näyttelytoimikunnassa, mejä-kokeiden sihteerinä, sekä löytyy myös ylitoimitsijakortti nome puolelta, sekä lukuisia talkoohetkiä lähes kaikessa toiminnassa.

Minulle voi myös soittaa ihan mistä vaan labradoriasioissa mieltä painavasta asiasta, myös muista kuin pentuasioissa. Ehkä en osaa neuvoa, mutta voin ohjata sellaiselle joka tietää.

 

Heidi-Ulla
Lakoma

 

KEMI - TORNIO
 

hlakoma(at)gmail.com

 

Meillä kotona on aina ollut koiria. Isäni kasvatti cockreita ja pystykovia. Ensimmäisen oman labradorin sain -97. Sen jälkeen kotona on tassutellut muiden rotujen lisäksi aina labbis. Olen pääosin toko-, PK- ja PEKO-ihminen. Olen Kuopion Pelastusopistolta valmistunut koiraryhmäohjaaja. Metsästysseuratoiminta kuuluu yhtenä isona osana elämääni.

Nykyisin kotona on 3 nuorta labradoria. Olen kouluttanut yhden haavakon etsintään ja koira onkin ollut aina mukana hirvimetsällä. Näyttelyt ovat mukaan ja nyt myös taipparikurssit edessä. Käymme raunioilla treenaamassa, teemme paljon PK-puolen juttuja. Kotona on myös
käyttömali, joka on suojelukoira sekä bordercollie tokokoirana. Minulle voi aina soittaa ihan mistä vain ja ellen itse tiedä, ohjaan osaavalle.

 

Labradorinnoutajakerho järjestää säännöllisesti luentoja aiheesta ’Labradoripentu tulossa/talossa’. Luento on tarkoitettu erityisesti labradorinnoutajaa harkitseville tai ensimmäistä pentuaan odottaville, mutta luennolle saa tulla vaikka labradori jo kotoa löytyykin! Sisältö räätälöidään aina osallistujien mukaan.

Luennolla käsitellään mm. seuraavia aihealueita

  • Labradorinnoutaja rotuna
  • Miten valitsen minulle sopivan pennun (näy vai käy)
  • Miten valmistautua labradoripennun tuloon
  • Ensiaskeleet pennun kanssa:
  • Tuhoaako pentu kaiken, miten järjestää yksinolo?
  • Mitä kaikkea kannattaa ja voi tehdä pennun kanssa?
  • Mitä kaikkea pennulle voi ja pitää opettaa heti?
  • Miten rakennetaan hyvä yhteistyö

Lisäksi osallistujat voivat vapaasti esittää kysymyksiä ja ehdottaa käsiteltäviä aihealueita.

Seuraavan luennon ajankohdan löydät toimintakalenteristamme (klikkaa tästä)!