Pentukummit

Olemme Labradorinoutajakerhon pentukummeja. Meillä on useiden vuosien kokemusta labradorien kanssa touhuamisesta ja erilaisista harrastusmuodoista koiriemme kanssa. Meiltä voit kysellä kaikenlaista labradorinnoutajiin, etenkin pentuihin liittyvissä asioista; kuten arkielämästä sekä harrastamisesta pennun kanssa ja labradorinnoutajien rodunomaisista harrastusmahdollisuuksista.

Emme anna suosituksia kasvattajista, emmekä ruokinnasta. Jokainen pennunostaja tekee kasvattajavalintansa itse ja kasvattajat antavat yksilölliset ruokintasuositukset. 

Labradorinnoutajakerho järjestää syksyisin valtakunnallisen Pentupäivän useilla paikkakunnilla, jonne kaikki labradorinnoutajapennut ohjaajineen ovat tervetulleita. Me pentukummit olemme aktiivisessa järjestelyissä mukana ja vastaamme mielellämme myös pentupäivään liittyviin kysymyksiin.

ME LABRADORINNOUTAJAKERHON PENTUKUMMIT AUTAMME JA OPASTAMME SINUA KAIKISSA NOUTAJIIN, ETENKIN PENTUIHIN LIITTYVISSÄ ASIOISSA.

OTA ROHKEASTI YHTEYTTÄ!

PÄÄKAUPUNKISEUTU
Minna Hjelm
 
minna.hjelm(at)bilia.fi

Ensimmäinen koirani labradoriuros Raffe saapui perheeseen vuonna 2004, ja toimitti menestyksekästä kotikoiran ja lenkkikaverin virkaa sekä toimi itselleni opetusmestarina labradorinnoutajan korvien väliin. Toinen koira tuli muun perheen vastustuksesta huolimatta perässä neljä vuotta myöhemmin. Danin kanssa harrastettiin aktiivisesti mm. pk-hakua sekä agilityä. BH-koe ja haun 1-luokan koulutustunnus HK1 tuli suoritettua. Nyt perheessä on kaksi metsästyslinjaista labradoria, Jedi ja Dio, joiden kanssa harrastetaan pk-hakua, pelastuskoirahommia ja vesipelastusta.
 
Olen ollut mukana kerhon koulutustoimikunnassa pitkään ja sinä aikana tutustunut ja apukouluttanut useita nuoria labradoreja perustottelevaisuuden saralla. Koiran koulutus, hyvinvointi ja hyvän elämän tarjoaminen koirille on omaa sydäntäni lähellä ja lukuisia viikonloppuja on tullut vietettyä erilaisissa seminaareissa ja kursseilla. Itselleni tärkeää on hyvän suhteen ja luottamuksen rakentaminen koiran kanssa. Autan mielelläni pentua harkitsevia tai pennun kanssa elämää aloittavia erilaisissa eteen tulevissa kysymyksissä. Kaikkeen en välttämättä osaa vastata, mutta ohjaan sitten eteenpäin.


 EURAJOKI - RAUMA
Outi Lammila

 p. 050 - 338 1120
outi.lammila(at)gmail.com

Labradorinnoutajia meillä on ollut vuodesta 1995 lähtien. Kasvatan myös pienimuotoisesti labradorinnoutajia.

Käytämme koiriamme metsästyksessä sekä noutavina että jäljestävinä koirina, harrastamme nomea, mejää, tokoa, vepeä, näyttelyitä, hiihtovetoa ja myöskin kaikkea muuta hauskaa, kuten lasten vetämistä kärryissä erilaisissa tapahtumissa sekä agilitya.


IITTI-PÄIJÄT-HÄME
Suvi Stolt

Stoltsuvi(at)gmail.com
p. 040-410 6643

Minulla on ollut koiria 2006 vuodesta lähtien. Tällä hetkellä harrastan rodunomaisia lajeja kuin myös harrastuksen omaisesti noseworkia, näyttelyitä ja valjakkourheilua. Syksyisin koira pääsee käytännön metsälle. 

Koirat ovat tuoneet paljon myös omaan elämään ja sen myötä olen halunnut laajentaa omaa osaamista koirien koulutusohjaajan koulutuksen myötä ja olen lähtenyt mukaan pelastuskoira toimintaan.

Parasta minusta koiran kanssa on saumaton yhteistyö ja luottamus. Haluankin kannustaa tulevia koirien omistajia kokeilemaan erilaisia harrastusmuotoja koiran kanssa. Koiran kanssa harrastaminen vahvistaa suhdetta ja luo unohtumattomia hetkiä yhdessä. 

Tärkeäksi asiaksi nosta myös koiran virikkeellistämisen joka parantaa koiran elämänlaatua ja tarjoaa koiralle lajityypillistä käytöstä. 

Mielellään jaan vinkkejä niistä kiinnostuneille jotta jokainen koiranomistaja voi löytää ilon ja merkityksen koiransa kanssa vietettyyn aikaan.

Voit laittaa minulle sähköpostia tai olla whatsuppin kautta yhteydessä.


ÄÄNEKOSKI - JYVÄSKYLÄ
Vera Hepomäki

verahepomaki(at)hotmail.com
p. 040 - 575 6365

Vuosien varrella olen koirien kanssa harrastellut eri tasoisesti useita lajeja; taippareissa on käyty ja sitä kautta siirrytty sekä Nome-B että WT-kokeiden puolelle. Mejä ja vepe ovat myös kuuluneet harrastelistalle ja koirani Sylvin kanssa on suoritettu myös BH-koe.

Labradori on erinomainen myös työkoirana, tästä todisteena on homekoirani Sylvi. Sylvi läpäisi tasotestin 2012 Tammikuussa kun valmistuin homekoiraohjaajaksi Kannuksesta. Koiraharrastuksen myötä olen saanut ihania ystäviä, päässyt osallistumaan loistaviin koulutuksiin sekä hiukan reissaamaankin.


JOENSUUN SEUTU
Päivi Eskman-Toropainen

paivi.eskmantoropainen(at)gmail.com

Labradorinnuotajia perheessämme on ollut jo vuodesta 1986. Ensimmäisten niin vuosien kuin koirienkin noutajaharrastukseni on ollut varsin NOME painoitteista. Koulutimme koiriamme paljon ja kokemusta NOME-kokeista kertyi aina VOI-luokkaan saakka. Tuolloin kävimme vain
muutamissa näyttelyissä. Metsästimme myös paljon ja niiltä ajoilta minulle on jäänyt myös metsästyskortti.

Tällä hetkellä kotonani asustaa viisi labradoria, yksi vanhempi narttu ja hänen poikansa sekä kolme nuorta narttua.


IISALMI - KUOPIO
Kirsi Hartikainen

cheektails(at)gmail.com
p. 040 - 759 0149  

Harrastan koirieni kanssa pääasiassa näyttelyitä, mutta noutajia kun ovat, niin noutoharjoitukset maastossa ovat myös tulleet tutuiksi. Pakastimestamme voikin nykyisin löytää ruuan sijasta variksia, lokkeja ja kaneja.

Toimin paikallisen noutajakoirayhdistyksen johtokunnassa ja olen Hupiset-vetäjänä Ylä-Savossa ja ohjaajana noutajien peruskoulutuskurssilla Iisalmessa. Sen olen huomannut vuosien myötä, että kun näyttelyt tai muu harrastaminen koirien kanssa on kyseessä, ei lasketa rahaa, aikaa tai kilometrejä ja ystäviä alkaa olla ympäri Suomea. Niin antoisaa tämä on!


OULUN SEUTU
Sari
 
p. 045-672 3063

Ensimmäisen labradorinnoutajani sain kun asuin vielä vanhempieni luona. Sittemmin labradoreja minulla on ollut kaikkiaan viisi. Olen toiminut paikallisesssa yhdistystoiminnassa aikoinaan aktiivisesti. Olen ollut toko-kouluttaja, nome-toimikunnassa, toko-toimikunnassa, näyttelytoimikunnassa, mejä-kokeiden sihteerinä, sekä löytyy myös ylitoimitsijakortti nome puolelta, sekä lukuisia talkoohetkiä lähes kaikessa toiminnassa.

Minulle voi myös soittaa ihan mistä vaan labradoriasioissa mieltä painavasta asiasta, myös muista kuin pentuasioissa. Ehkä en osaa neuvoa, mutta voin ohjata sellaiselle joka tietää.


KEMI - TORNIO
Heidi-Ulla Lakoma
 
hlakoma(at)gmail.com

Meillä kotona on aina ollut koiria. Isäni kasvatti cockreita ja pystykovia. Ensimmäisen oman labradorin sain -97. Sen jälkeen kotona on tassutellut muiden rotujen lisäksi aina labbis. Olen pääosin toko-, PK- ja PEKO-ihminen. Olen Kuopion Pelastusopistolta valmistunut koiraryhmäohjaaja. Metsästysseuratoiminta kuuluu yhtenä isona osana elämääni.

Nykyisin kotona on 3 nuorta labradoria. Olen kouluttanut yhden haavakon etsintään ja koira onkin ollut aina mukana hirvimetsällä. Näyttelyt ovat mukaan ja nyt myös taipparikurssit edessä. Käymme raunioilla treenaamassa, teemme paljon PK-puolen juttuja. Kotona on myös
käyttömali, joka on suojelukoira sekä bordercollie tokokoirana. Minulle voi aina soittaa ihan mistä vain ja ellen itse tiedä, ohjaan osaavalle.