NOWT ja Mock Trial

Noutajien Working Test (NOWT) on Brittien saarilta lähtöisin oleva koemuoto, jossa testataan noutajien metsästysominaisuuksia kenttäkokeen muodossa. Working test on alunperin kehitetty koiralle ja ohjaalle valmistautumiseksi A-kokeisiin. Kokeessa ei noudeta riistaa vaan noutoesineitä, dummyja. Kokeen osallistumisoikeus ja -luokat ovat samat kuin NOME-B kokeessakin, luokkanousut tapahtuvat NOME-B kokeiden tapaan yhdellä ykköstuloksella. Working test arvostellaan pisteyttämällä ja koirat laitetaan paremmuusjärjestykseen. Yhteispisteiden perusteella koira saa palkinnon 1-3 tai 0, kuten metsästyskokeissakin.

Voittajaluokan parhaalle koiralle voidaan myöntää sertifikaatti. Valionarvo FI KVA-WT myönnetään koiralle joka on saanut kolme sertiä

Koe koostuu rasteittain suoritettavista osatehtävistä, joista jokaisesta on mahdollista saada 0-20 pistettä. Rasteja on neljä kappaletta joiden maksimipitemäärä on 80. Tehtävät pyritään laatimaan siten, että ne vastaavat mahdollisimman hyvin todellisia metsästystilanteita. Rasteilla suoritetaan paikallistamis-, ohjaus- ja hakutehtäviä sekä ns. walking up-tehtäviä. Koirien käyttäytymistä tarkastellaan myös ns. passipaikalla. 
Working test kokeen tehtävät tapahtuvat pääasiassa kuivalla maalla, pellolla tai mtsässä, mutta yleensä ainakin yhdellä rastipaikalla suoritetaan vesitehtäviä. 

Jos kokeen varsinaisten rastitehtävien jälkeen voittaja ei ole selvillä, järjestetään loppukilpailu eli run-off tasapisteissä oleville koirille jossa ratkaistaan lopullinen järjestys.

Mock Trial on Working test kokeen versio jonka voi järjestää AVO tai VOI luokissa. Kokeen kulku ja järjestelyt ovat A-kokeiden kaltaisiet, tehtävät kuvaavat tyypillisiä Nome-A kokeissa esiintyviä tilanteita. Mock trial tyyppisessä kokeessa ei anneta suorituksista pisteitä kuten normaalissa WT-kokeessa, palkinnotosijat määräytyvät samalla periaatteella kuten A-kokeissa.