Pennun hankinta

Labradorinnoutajakerhon ylläpitämillä kotisivuilla on esillä yhdistyksen pentuvälitykseen ilmoitetut pentueet sekä astutukset. Yhdistyksellämme on kaksi eri pentuelistaa, joista ensimmäinen "Pentueet" on ns. perinteisten labradorien lista. Tältä listalta löytyvät kaikki muut labradorinnoutajapentueet, paitsi ne, jotka voidaan erotella sukutaustansa perusteella metsästyslinjaisiksi. "Metsästyslinjaiset pentueet" -lista on tarkoitettu nimensä mukaisesti näille metsästyslinjaisille pentueille. Pentuvälitykseen hyväksytään Suomessa syntyneet ja Suomessa rekisteröitävät labradorinnoutajapentueet, jotka täyttävät pentuvälityssäännössä annetut kriteerit. Vanhempien koe- ja näyttelytuloksille ei ole vaatimuksia.

Hankkiessasi pennun tällä palstalla välityksessä olevasta pentueesta pentueen vanhempien lonkka- kyynärnivel- ja silmätarkastustuloksiin on asetettu Kennelliiton rekisteröintiehtoja tiukempia rajoituksia. Kasvattaja on myös velvollinen liittämään pentujen omistajat pentuejäseniksi labradorien rotujärjestöön Labradorinnoutajakerhoon ensimmäisen vuoden ajaksi, jollei pennun ostaja ennestään ole jo jäsen. Labradorinnoutajakerhon jäsenenä saat Labradori-lehden neljä kertaa vuodessa, osallistumisoikeuden kaikkiin kerhon järjestämiin tapahtumiin ja koulutuksiin ja ajankohtaista tietoa rodusta. Rotujärjestön pentukummit myös neuvovat ja auttavat pennunomistajia askarruttavissa kysymyksissä.

Kasvattajille vuoden 2023 alussa tehdyn kyselyn mukaan rekisteröidyn labradorinnoutajan pennun keskihinta on n. 1500-1600 euroa. Tähän hintaan ei sisälly kytkykauppana esim. vakuutuksia, koiranruokaa tai koulutuksia.

Lisätietoja saat seuraavista linkeistä:

Pentueiden vanhemmista löytyy lisää tietoa KoiraNet-jalostustietojärjestelmästä klikkaamalla koiran nimeä. Lisätietoja terveystulosten merkintätavoista, näyttely- ja koetulosten sekä valionarvojen lyhenteistä saa sivulta Pentuvälityslistan merkintöjen selitykset.

Listalla olevien pentueiden arvioiminen on ostajan tehtävä. Listalta löytyy hyvinkin erilaisia pentueita. Huomiota kannattaa kiinnittää etenkin vanhempien terveyteen. Vanhempien koe- ja näyttelytuloksilla on merkitystä varsinkin silloin, kun ostaja hakee itselleen tietynlaista harrastuskoiraa. Vanhempien tietoja ja tuloksia tutkimalla sekä pentueen kasvattajan kanssa keskustelemalla varmistat, että olet hankkimassa juuri itsellesi sopivaa pentua. Labradorinnoutajakerho

Lisätietoja pentua etsiville antavat pentukummit. Otathan yhteyttä kummeihin jokaisen omaan soittoaikaan. 
Kirsi Hartikainen p. 040 7590 149 (klo 15 jälkeen)
Päivi Eskman-Toropainen p. 0400 577 230 (klo 16-19)
Vera Hepomäki p. 040 5756 365 (klo 18-21)
Minna Hjelm p. 0500 453 091 (klo 17 jälkeen)
Outi Lammila p. 0503381120 (klo 15 jälkeen)
Sari  p. 045 672 3063 (klo 17-20)

Labradorinnoutajakerho järjestää säännöllisesti luentoja aiheesta ’Labradoripentu tulossa/talossa’. Luento on tarkoitettu erityisesti labradorinnoutajaa harkitseville tai ensimmäistä pentuaan odottaville, mutta luennolle saa tulla vaikka labradori jo kotoa löytyykin! Sisältö räätälöidään aina osallistujien mukaan.

 • Luennolla käsitellään mm. seuraavia aihealueita
 • Labradorinnoutaja rotuna
 • Miten valitsen minulle sopivan pennun (näy vai käy)
 • Miten valmistautua labradoripennun tuloon
 • Ensiaskeleet pennun kanssa:
 • Tuhoaako pentu kaiken, miten järjestää yksinolo?
 • Mitä kaikkea kannattaa ja voi tehdä pennun kanssa?
 • Mitä kaikkea pennulle voi ja pitää opettaa heti?
 • Miten rakennetaan hyvä yhteistyö
 • Lisäksi osallistujat voivat vapaasti esittää kysymyksiä ja ehdottaa käsiteltäviä aihealueita.

  Seuraavan Pentu tulossa/talossa luennon löydät täältä:  Koulutuksien verkkokauppa