Kasvattajakummit

Olemme Labradorinnoutajakerhon kasvattajakummeja.

Autamme ja neuvomme kasvattajia koirankasvatukseen liittyvissä kysymyksissä. Jalostusurostiedusteluja varten on oma kananvansa, me kasvattajakummit neuvomme käytännön asioissa koskien astutusta, pentueen syntymää ja hoitoa. Emme ole eläinlääkäreitä, mutta olemme kaikki pitkän linjan kasvattajia ja apumme perustuu nimenomaan kokemukseen ja kohtaamiimme tilanteisiin.

Ota rohkeasti yhteyttä!

Ulla Alhava

 

 

p. 040 - 5462 998

ulla.alhava(at)gmail.com
 
 

Olen Ulla Alhava Järvenpäästä. Minulla on ollut labradorinnoutaja vuodesta 1991 lähtien. Aluksi kävin koirieni kanssa pääasiassa näyttelyissä. Toki taipparit tuli käytyä ja tulipa sitä kokeiltua nomea ja mejääkin. 

Käyttöpuoli alkoi kiinnostaa jossain vaiheessa enemmänkin kun hankin itselleni metsästyskortin ja rupesin käyttämään koiriani myös käytännön metsällä.

Vuonna 2000 kasvatin ensimmäisen pentueeni. Pentueita on tähän saakka ollut noin 1,5 vuodessa mutta tahti on harventumaan päin. Tällä hetkellä olen kasvattanut yhteensä 24 pentuetta 15 vuoden aikana.

Kasvatustyön ohella harrastan aktiivisesti rodunomaisia lajeja. Olen myös mukana Labradorinnoutajakerhon toiminnassa eri toimikunnissa joten vapaa-aikani kuluu kaikenlaisissa koiramaisissa touhuissa.

Päivi Hoffren

 

 

p. 040 - 5478 221
paihof(at)saunalahti.fi


 
 

Olen Päivi Hoffren Lahdesta. Ensimmäisen labradorini hankin 1992 ja ensimmäisen pentueenkin syntymästä tulee tänä vuonna jo 20 vuotta. Kaikki omat koirani ovat olleet ns. näyttelylinjaisia ja sellaisia myös kasvatan. Narttujani olen astuttanut kaikin tavoin: ihan ns. luomuna, siementämällä tuoreella jäähdytetyllä siemenellä ja tietysti pakasteella. Kaksoisastutuksenkin olen tehnyt, tosin pentuja syntyi vain toisesta uroksesta.

Olen ollut aktiivisesti mukana Labradorikerhon toiminnassa vuodesta 2000 alkaen. Hämärässä menneisyydessäni olen harrastanut koirieni kanssa lähes kaikkea mahdollista, kilpaillut nomessa, mejässä ja näyttelyissä aktiivisesti, viettänyt lukemattomia viikonloppuja toimitsijana taippareissa, metsästyskokeissa ja näyttelyissä. Tänä päivänä kuitenkin olen todennut olevani liian vanha ja raihnainen seisomaan tuntitolkulla suossa viskomassa damia tai raahaamaan perässäni veristä sientä. Senkin ajan vietän mieluummin koirieni kanssa metsälenkillä.

Näyttelyissä sentään vielä käyn ja taippareissakin tulee pyörähdettyä omien koirien kanssa – vaihtelevalla menestyksellä…

Maija Lappalainen

 

 

p. 0400 - 512 651
maijalappalainen(at)kolumbus.fi


 
 

Olen Lappalaisen Maija, vannoutunut labbisharrastaja jo vuodesta 1990. Kennelnimen Jummi-Jammin olen saanut v.94, ja ensimmäinen pentueeni syntyi v.95. Pentueita on syntynyt sen verran näiden vuosien
aikana, että uskaltauduin lupautumaan uuteen ”kasvattajakummi”-virkaan minulta sitä tiedusteltaessa viime vuoden puolella. Astutus- ja synnytyskokemusta on kertynyt laidasta laitaan, joten uskoisin pystyväni näissä asioissa auttamaan aloittelevia kasvattajia. Myös geenitestit ovat tulleet tutuiksi minulle niinä vuosina, kun kirjasin tuloksia nettiin nähtäväksi.

Kasvattamisen ohessa minua on voinut tavata näiden vuosien aikana harva se viikonloppu metsästyskoe-puolella (kisaajana ja toimitsijana), sekä jonkin verran myös näyttelyissä. Näyttelykäynnit ovat kuitenkin harventuneet kovasti siirtyessäni omalla kohdallani käyttölinjaisiin labradoreihin reilu 10 v sitten.

Ottakaa reilusti yhteyttä – mikään kysymys ei ole varmasti turha tai tarpeeton.