Kurssit

Hugo ja Huima. Kuvaaja Sonja Träsbäck

Labradorinnoutajakerho ry noudattaa toiminnassaan Kennelliiton laatimia toimintaohjeita. Jokainen kokeeseen, kilpailuun, testiin tai koulutukseen osallistuva henkilö osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan. Kennelliitto, tapahtuman järjestäjä, kokeen, kilpailun, testin tai koulutuksen toimihenkilöt tai ylituomari eivät ole vastuussa osallistujan mahdollisesta korona-altistumisesta tai koronaan sairastumisesta, eivätkä näistä aiheutuvista vahingoista.

Kennelliiton tiedotteen voit lukea tästä linkistä!

Tarjoamme mm. perustottelevaisuus-, harrastus- ja motivointi- sekä taipumuskokeeseen valmistavia kursseja ja luentoja. Kurssit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Tältä sivulta löydät ajankohtaiset kurssit. Huomioithan, että kursseilla rokotukset tulee olla voimassa. Ilmoittaudu mukaan!

Järjestämme myös jonkin verran tapahtumia. Seuraa tapahtumatiedotteita ja tule mukaan.

Agilityn alkeiskurssilla ja pentuagilitykurssilla tutustutaan koiran motivointiin liittyviä asioihin, joten vaikka agility ei sinänsä kiinnostaisi, niin olet tervetullut tutustumaan, mitä agilitykursseillamme tehdään. Koulutus ja kurssit

Kysy myös peruutuspaikkoja kursseille!! Lisätietoja labbis.koulutus(at)gmail.com

Tapahtumat ja luennot 2022

PDF-tiedostoLuento Edistyneet metsästys- ja koeharrastajat Tomi Sarkkinen 8.6.2022 Vantaa.pdf (338 kB)
Luento sisältää ongelmatilanteiden ratkaisumalleja ja erilaisten harjoitteiden läpikäyntiä. Luennolle ovat tervetulleita kaikkia eri lajeja harrastavat jäsenet. Luennolla on tarjolla hyviä vinkkejä koiran hallintaan.
PDF-tiedostoVerkkoluento Labradoripentu tulossa tai talossa Ulla Alhava 13.6.2022.pdf (207 kB)
Luento sopii kaikille niin pennun hankintaa suunnitteleville kuin jo pennun ja/tai aikuisen koiran omistajille. Luennolla käsitellään mm. näitä asioita: Miten saada omasta koirasta yhteistyökykyinen perheenjäsen? Miten edetä pennun / nuoren koiran kanssa, jotta harrastaminen olisi mielekkäämpää? Miten rakentaa hyvää kontaktia ja parantaa yhteistyötä?
PDF-tiedostoPK-haku-luento-112021.pdf (147 kB)
PK-haku eli henkilöetsintä palveluskoiralajina. Luennolla käydään läpi lajin pääpiirteet. Suunnitteilla on myös tutustumiskurssi hakuun 2022.

Koulutukset 2022

PDF-tiedostoPerustottelevaisuutta ulkona Kati Kekäläinen Helsinki Sirkuskenttä.pdf (148 kB)
Perustottelevaisuuskursseilla keskitymme harjoittelemaan tärkeitä arjen taitoja. Kaiken harjoittelun tavoitteena on ohjaajan ja koiran hyvä yhteistyö.
PDF-tiedostoTOKO-kurssit ulkona Kati Kekäläinen Helsinki Sirkuskenttä.pdf (149 kB)
Liikkeet käydään läpi koirakko kohtaisesti, joten kurssille voi osallistua niin koirakko, jolle toko on uusi laji, kuin koirakko, jolla on jo kokemusta tokosta ja haluaa harjoitella alo ja avo -luokan liikkeitä.
PDF-tiedostoHallintaa ja yhteistyötä 30.5.-20.6.22 Kristel Riissanen Espoo.pdf (142 kB)
Kurssilla treenataan yksilöidysti, koira- ja ulkohäiriötä hyödyntäen – tavoitteena luottavainen ja vahva yhteistyö. Teemoina noutajan perustaidot: paikallapysyminen, seuraaminen & kontakti sekä luovuttaminen, kurssilaisten toiveiden mukaan voidaan ottaa myös muita taitoja harjoitteluun. Kurssi sopii kaiken ikäisille koirille ja mainiosti myös ei-tavoitteellisesti harrastaville koirakoille!
PDF-tiedostoUUSI Jälkikurssi 5.-19.7.2022 Noora Saarikko Karkkila.pdf (155 kB)
Kurssi sopii koiran aktivoinnista kiinnostuneille koirakoille, mutta myös pohjataidoksi kokeisiin tähtääville. Aikaisempaa kokemusta lajista eivaadita. Jälkikurssilla harjoitellaan ihmisjäljen perusteita. Käytännön kerroilla koirille tehdään harjoitusjälkiä jokaisen koiran tason ja tavoitteiden mukaisesti. Lisäksi harjoitellaan esinetyöskentelyä. Jälkikurssilla koirat työskentelevät kytkettynä.
PDF-tiedostoUUSI Hajuerottelua tiistaisin 5.-19.7.2022 Noora Saarikko Karkkila.pdf (156 kB)
Hajuerottelukurssilla koira opetetaan etsimään haluttua hajua. Hajuerottelu on helppo keino aktivoida koiraa, minkä lisäksi sitä voidaan hyödyntää eri harrastuksissa, kuten noseworkissa tai jäljestämisessä.
PDF-tiedostoYksityiskoulutusta labradoreille pääkaupunkiseudulla Kristel Riissanen.pdf (222 kB)
Kaipaatko neuvoja pennun kanssa arjessa? Toivotko apuja perusasioiden opettamiseen? Vetääkö koirasi hihnassa tai onko koirallasi vaikeaa rauhoittua uusissa tilanteissa?

Verkko-ohjausta 2022

PDF-tiedostoYksityiskoulutusta labradoreille verkossa Kristel Riissanen.pdf (188 kB)
arjolla ohjausta etänä - arjen sujumiseen liittyvään haasteeseen, perustaitojen opettamiseen tai uutta näkökulmaa edistyneemmillekin koirakoille. Etäopetukseen voit osallistua jo pienenkin pennun kanssa!

Haluan saada sähköpostia uusista kursseista Pääkaupunkiseudulla.

Jedi paikallaoloa harjoittelemassa.