Kurssit

Hugo ja Huima. Kuvaaja Sonja Träsbäck

Labradorinnoutajakerho ry noudattaa toiminnassaan Kennelliiton laatimia toimintaohjeita. Jokainen kokeeseen, kilpailuun, testiin tai koulutukseen osallistuva henkilö osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan. Kennelliitto, tapahtuman järjestäjä, kokeen, kilpailun, testin tai koulutuksen toimihenkilöt tai ylituomari eivät ole vastuussa osallistujan mahdollisesta korona-altistumisesta tai koronaan sairastumisesta, eivätkä näistä aiheutuvista vahingoista.

Kennelliiton tiedotteen voit lukea tästä linkistä!

Tarjoamme mm. perustottelevaisuus-, harrastus- ja motivointi- sekä taipumuskokeeseen valmistavia kursseja ja luentoja. Kurssit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Tältä sivulta löydät ajankohtaiset kurssit. Huomioithan, että kursseilla rokotukset tulee olla voimassa. Ilmoittaudu mukaan!

Järjestämme myös jonkin verran tapahtumia. Seuraa tapahtumatiedotteita ja tule mukaan.

Agilityn alkeiskurssilla ja pentuagilitykurssilla tutustutaan koiran motivointiin liittyviä asioihin, joten vaikka agility ei sinänsä kiinnostaisi, niin olet tervetullut tutustumaan, mitä agilitykursseillamme tehdään. Koulutus ja kurssit

Kysy myös peruutuspaikkoja kursseille!! Lisätietoja labbis.koulutus(at)gmail.com

Tapahtumat ja luennot 2022

PDF-tiedostoVerkkoluento Labradoripentu tulossa tai talossa Ulla Alhava 18.1.2022.pdf (206 kB)
Miten saada omasta koirasta yhteistyökykyinen perheenjäsen? Miten edetä pennun / nuoren koiran kanssa, jotta harrastaminen olisi mielekkäämpää? Miten rakentaa hyvää kontaktia ja parantaa yhteistyötä?
PDF-tiedostoVerkko-ohjaus Kontakti ja maltti-ilta 19.1.22 Kristel Riissanen.pdf (183 kB)
Onko keskittyminen tai kontakti haasteena? Koetko, että lisämaltti voisi olla tarpeen? Verkkoluennolla tarjotaan sekä vinkkejä että matalan kynnyksen harjoituksia arkeen kontaktin vahvistamiseksi.
PDF-tiedostoVerkkoluento Mitä noutajalta vaaditaan Taipumuskokeessa 17.2.22 Ulla Pihlaja.pdf (200 kB)
Luennolla käydään läpi mm: taipumuskoesäännöt ja testin kulku, taipumuskokeessa vaadittavat taidot ja noudon alkeet. Kerrotaan myös, mitä olisi hyvä harjoitella ennen taipumuskoekurssia?
PDF-tiedostoPK-haku-luento-112021.pdf (147 kB)
PK-haku eli henkilöetsintä palveluskoiralajina. Luennolla käydään läpi lajin pääpiirteet. Suunnitteilla on myös tutustumiskurssi hakuun, joko loppuvuodesta tai alkukeväällä 2022.
PDF-tiedostoLuento Noutajan Peruskoulutus Metsästäjän ja Nome-harrastajan näkökulmasta Tomi Sarkkinen 2.2.2022.pdf (250 kB)
Luentotilaisuudessa Espoossa on mahdollisuus seurata ja oppia noutajan lähihallintaa, perusnoutamista ja palauttamista. Tomi Sarkkinen luennoi ja näyttää mallikoiransa kanssa, kuinka hän aloittaa perusharjoittelun tavoitteena hyvä metsästys- ja koekoira.
PDF-tiedostoLuento Edistyneet metsästys- ja koeharrastajat Tomi Sarkkinen 8.2.2022 Espoo.pdf (345 kB)
Luento sisältää ongelmatilanteiden ratkaisumalleja ja erilaisten harjoitteiden läpikäyntiä.
PDF-tiedostoVerkkoluento Labradoripentu tulossa tai talossa Ulla Alhava 22.2.2022.pdf (206 kB)
Miten saada omasta koirasta yhteistyökykyinen perheenjäsen? Miten edetä pennun / nuoren koiran kanssa, jotta harrastaminen olisi mielekkäämpää? Miten rakentaa hyvää kontaktia ja parantaa yhteistyötä?
PDF-tiedostoVerkkoluento Labradoripentu tulossa tai talossa Ulla Alhava 22.2.2022.pdf (206 kB)

Koulutukset 2021-2022

PDF-tiedostoKoiran kehonhallinnan treeni 5.12.2021 Niina Sorvari Espoo.pdf (179 kB)
Tokotassut-treeni alkulämmittelyn jälkeen tehdään eläinfysioterapian maailmasta tulevia jumppaliikkeitä erilaisten välineiden avulla. Lopuksi verrytellään ja venytellään kevyesti.
PDF-tiedostoKontakti ja maltti-ilta 16.12.2021 Kristel Riissanen Espoo.pdf (152 kB)
Yksittäinen kurssikerta, jolla treenataan kontaktia häiriössä muiden koirien kanssa. Opetellaan myös keinoja, joiden avulla malttia voi harjoitella oman koiran kanssa kotona.
PDF-tiedostoToko ALO-AVO tiistaisin Senni Huotari Vantaa.pdf (211 kB)
Käydään kurssilla läpi TOKO ALO ja AVO luokan liikkeitä ja liikkeen osia. Kurssi sopii kaiken ikäisille koirille taitotasoltaan alkeis-ALO luokassa startannut.
PDF-tiedostoArkitottelevaisuutta tiistaisin Senni Huotari Agility Akatemialla Vantaalla.pdf (274 kB)
Kurssilla ohjelmassa ohjaajalle ja koiralle mukavaa yhdessä tekemistä ja perustehtävien harjoittelua. Kurssi sopii kaiken ikäisille koirille aktivoinniksi ja häiriössä työskentelyn harjoittelemiseksi.
PDF-tiedostoKoiran jumppakurssin esittelykerta 4.1. tai 25.1.2022 Hanna el-Khouri Espoo.pdf (159 kB)
Tutustutaan koiran jumppaamiseen opettelemalla koiran kehoa vahvistavia jumppaliikkeitä, koiran ehdoilla edeten. Koirien jumppaaminen parantaa niiden kehonhallintaa, tasapainoa ja koordinaatiota sekä vahvistaa kehon syvien lihasten tukea.
PDF-tiedostoHarrastuskoiran perusteet, tokon ja rally-tokon esittelyt 12.1.-2.2.22 Kati Kekäläinen Vantaa.pdf (153 kB)
Kurssilla käydään läpi harrastuskoiran perusteita kuten odottaminen, luoksetulo, häiriössä toimiminen ja perusliikkeet. Seuraavina kertoina käydään läpi tokon sekä rally-tokon perusteita ja tutustutaan molemmissa lajeissa alokasluokan liikkeisiin.
PDF-tiedostoRally-tokon alkeet pennut ja aikuiset 10.1.-21.2.2022 Kati Kekäläinen Espoo.pdf (143 kB)
Rally-tokon alkeiskurssilla käydään läpi rally-tokon perusteita sekä alokas- ja avoluokan liikkeitä. Kurssin sisältö jakautuu tekniikkaan sekä rataharjoitteisiin. Liikkeitä käydään läpi koirakko kerrallaan, joten liikkeiden ohjaukset pystytään toteuttaman jokaisen koirakon tason ja toiveen mukaisesta.
PDF-tiedostoHajuerottelua alkeet ja jatko -kurssit 9.-30.1.2022 Noora Saarikko Espoo.pdf (161 kB)
"Hajuerottelukurssilla koira opetetaan etsimään haluttua hajua. Hajuerottelu on helppo keino aktivoida koiraa, minkä lisäksi sitä voidaan hyödyntää eri harrastuksissa, kuten noseworkissa tai jäljestämisessä.
PDF-tiedostoPentukurssit 9.-30.1.2022 Noora Saarikko Espoo.pdf (194 kB)
Pentukurssi on tarkoitettu alle vuoden ikäisille koirille, joilla on rokotukset kunnossa. Kurssi antaa ohjaajalle työkaluja arjessa tarvittavien taitojen kouluttamiselle. Kurssilla harjoitellaan positiivisesti vahvistamalla pennuille arjessa tarvittavia taitoja, kuten kontaktia, kauniisti tervehtimistä ja odottamista.
PDF-tiedostoPentu- ja perustottelevaisuus -kurssit sunnuntaisin Martta Peltoniemi 2022 Vantaa.pdf (134 kB)
Pentujen perustottelevaisuuskurssilla keskitytään koiran kanssa yhteisen sävelen löytymiseen. Kurssilla harjoitellaan arkitottelevaisuuteen liittyviä taitoja, joiden päälle on helppoa lähteä rakentamaan uusia asioita ihan lajista riippumatta. Kurssin sisältöön kuuluu muun muassa keskittymis- ja häiriöharjoituksia, sekä kaikille tärkeitä perusliikkeitä, kuten istuminen, maahan meno, odottaminen, seuraaminen, sekä sivulle- ja luoksetulo. Jarkokurssilla harjoitellaan haastavampia ja pidempiä sarjoja ja pyritään etsimään koiran ja ohjaajan välistä luottamusta niin, ettei koiran kanssa tarvitse olla koko ajan enää lähikontaktissa.
PDF-tiedostoYksityiskoulutusta labradoreille pääkaupunkiseudulla Kristel Riissanen.pdf (222 kB)
Kaipaatko neuvoja pennun kanssa arjessa? Toivotko apuja perusasioiden opettamiseen? Vetääkö koirasi hihnassa tai onko koirallasi vaikeaa rauhoittua uusissa tilanteissa?
PDF-tiedostoTokoa perjantaisin 2022 Martta Peltoniemi Vantaalla.pdf (206 kB)
Kurssi sopii niin aloittelijoille, kuin jo lähellä koetta oleville koirille. Harjoittelemme yksilöllisesti eri liikkeet, koirakon tarpeen mukaan voimme keskittyä myös vain tiettyisiin haastetta tuottaviin liikkeisiin kurssin aikana.
PDF-tiedostoRally-tokon alkeet pennut ja aikuiset 10.1.-21.2.2022 Kati Kekäläinen Espoo.pdf (143 kB)
Kurssilla käydään läpi rally-tokon perusteita sekä alokas- ja avoluokan liikkeitä. Kurssin sisältö jakautuu tekniikkaan sekä rataharjoitteisiin. Kurssin tarkoituksena on antaa koirakolle hyvä pohja rally-tokon pariin.

Verkko-ohjausta 2021

PDF-tiedostoYksityiskoulutusta labradoreille verkossa Kristel Riissanen.pdf (188 kB)
arjolla ohjausta etänä - arjen sujumiseen liittyvään haasteeseen, perustaitojen opettamiseen tai uutta näkökulmaa edistyneemmillekin koirakoille. Etäopetukseen voit osallistua jo pienenkin pennun kanssa!

Perustottelevaisuus- ja taipumuskokeeseen valmistavat kurssit 2022

PDF-tiedostoPentukurssit 9.-30.1.2022 Noora Saarikko Espoo.pdf (194 kB)
Pentukurssi on tarkoitettu alle vuoden ikäisille koirille, joilla on rokotukset kunnossa. Kurssit ovat sunnuntaisin iltapäivällä 9.-30.1.2022 ja kurssin kesto on 4 kertaa. Kouluttajana Noora Saarikko.
PDF-tiedostoHajuerottelua alkeet ja jatko -kurssit 9.-30.1.2022 Noora Saarikko Espoo.pdf (161 kB)
"Hajuerottelukurssilla koira opetetaan etsimään haluttua hajua. Hajuerottelu on helppo keino aktivoida koiraa, minkä lisäksi sitä voidaan hyödyntää eri harrastuksissa, kuten noseworkissa tai jäljestämisessä. Kurssilla ohjaaja valitsee hajun, jonka etsiminen koiralle opetetaan. Etsittävä haju voi olla mikä tahansa, esimerkiksi kahvi, tee tai ihmisen hajuinen pieni esine. Kurssilla harjoitellaan etsimisen lisäksi hajujen oikeaoppista käsittelyä. Kouluttajana Noora Saarikko
PDF-tiedostoPentu- ja perustottelevaisuus -kurssit sunnuntaisin Martta Peltoniemi 2022 Vantaa (1).pdf (133 kB)
Kursseja alkaen 16.1.- 8.5.22, kunkin kurssin kesto 4 kertaa. Pentukurssi 4,5-6 kk ikäisille klo 12-13. Perustottelevaisuuskurssit yli 6 kk ikäisille klo 13-14. Perutottelevaisuusjatkokurssi klo 14-15

Haluan saada sähköpostia uusista kursseista Pääkaupunkiseudulla.

Jedi paikallaoloa harjoittelemassa.