Kurssit

Hugo ja Huima. Kuvaaja Sonja Träsbäck

Huom! Kursseille ei oteta ilmoittautumisia vastaan ja kurssit on peruttu 31.5. saakka, jolloin viimeistään tilannetta tarkastellaan uudelleen. Kotisivujen ajankohtaista palstalta näet tilanteen päivittymisen https://www.labradori.fi/?x118281=23730626

Tarjoamme mm. perustottelevaisuus-, harrastus- ja motivointi- sekä taipumuskokeeseen valmistavia kursseja ja luentoja. Kurssit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Tältä sivulta löydät ajankohtaiset kurssit. Huomioithan, että kursseilla rokotukset tulee olla voimassa. Ilmoittaudu mukaan!

Järjestämme myös jonkin verran tapahtumia. Seuraa tapahtumatiedotteita ja tule mukaan.

Agilityn alkeiskurssilla ja pentuagilitykurssilla tutustutaan koiran motivointiin liittyviä asioihin, joten vaikka agility ei sinänsä kiinnostaisi, niin olet tervetullut tutustumaan, mitä agilitykursseillamme tehdään. Koulutus ja kurssit

Kysy myös peruutuspaikkoja kursseille!! Lisätietoja labbis.agility@gmail.com

Luennot ja keskustelutilaisuudet 2020

PDF-tiedostoLuento Noutajan Peruskoulutus Metsästäjän ja Nome-harrastajan näkökulmasta Tomi Sarkkinen 4.6.2020.pdf (245 kB)
Tomi Sarkkisen iltatilaisuudessa torstaina 4.6.2020 on mahdollisuus seurata ja oppia noutajan lähihallintaa, perusnoutamista ja palauttamista.
PDF-tiedostoMitä noutajalta vaaditaan Alo-metsästyskokeissa 18.3.2020 Ulla Pihlaja Espoo.pdf (91 kB)
Luennolla käsiteltävät aihet: Millaista koiran hallintaa vaaditaan B- ja WT-kokeissa? Rodunomaisten kokeiden sääntöjä. Harjoiteltavat osa-alueet. Kehittyminen koiranohjaajana. Luennon jälkeen harjoittelemme koiran lähihallintaa, paikallaoloa häiriössä ja damin luovutusta.
PDF-tiedostoLuento Labradoripentu tulossa tai talossa Ulla Alhava 10.6.2020 Espoo.pdf (236 kB)
Luento- ja keskustelutilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki pennun hankintaa suunnittelevat, pennun ja/tai aikuisen koiran omistajat.
PDF-tiedostoLuento Maastohausta ja jäljestyksestä 5.9.2020 Noora Saarikko Vantaa.pdf (182 kB)
Luennolla perehdytään maastohakuun ja jäljestykseen teoriassa. Luennolla käydään läpi erilaisia koulutustapoja lajien kouluttamisessa sekä tutustutaan erilaisiin lajien sovelluksiin esimerkiksi pelastuskoiratoiminnassa. Lisäksi tutustutaan siihen, miten esimerkiksi olosuhteet vaikuttavat jäljestykseen ja hakuun. Luento sopii ohjaajille, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta lajien kouluttamisesta.

Perustottelevaisuus- ja taipumuskokeeseen valmistavat kurssit 2020

PDF-tiedostoNome ALO kurssi 30.3.-4.5..2020 Ulla Pihlaja Espoo.pdf (56 kB)
Kurssilla opetetaan systemaattinen noutajan koulutus, tavoitteena starttaaminen Nome WT tai nome-B ALO-luokassa. Tämä kurssi on ensisijaisesti tarkoitettu niille, jotka osallistuvat 18.3.20 ALOkoulutusiltaan.
PDF-tiedostoPeruskoulutus taipumuskokeeseen tähtäävä 31.3.-14.4.2020.pdf (11 kB)
Kurssi on tiistaisin 31.3., 7.4. ja 14.4.2020 Espoossa - kouluttajana Ulla Pihlaja. Kurssille on etusija 5.2. taipumuskoeluennolle osallistuneilla. Kurssilla keskitytään luoksetuloon, paikallaoloon, seuraamiseen, noudon opettamiseen ja malttiin. Tutustumme myös laukauksiin ja taippaririistoihin.
PDF-tiedostoLiesjärven kansallispuisto.pdf (1.3 MB)
Vaellus Liesjärven kansallispuistossa sunnuntaina 3.5.2020 klo 10.00 - oppaana Johanna Heiskanen. Lähde matalalla kynnyksellä mukaan viettämään hauska päivä Liesjärven kansallispuiston upeissa maisemissa! Tapahtuma on maksuton. Kokoontuminen Korteniemen perinnetilan pysäköintialueella klo 10 (os. Korteniementie 242, 31380 Tammela). Reittinä Pohjantikan kierros, noin 5 km. Liitteenä kohde-esite. Pidämme koirat kytkettyinä koko vaelluksen ajan. Vaelluksen aikana kuljemme helppokulkuisen rengasreitin, joka soveltuu loistavasti myös aloittelijalle.
PDF-tiedostoMaastohaku- ja Jäljestys -kurssit 6.-27.9.2020 Noora Saarikko.pdf (153 kB)
Syyskuussa järjestetään maastokurssit ihmisen etsinnästä sekä haulla että jäljellä.Kumpikin kurssi sopii koiran aktivoinnista kiinnostuneille koirakoille, mutta myös pohjataidoksi kokeisiin tähtääville. Aikaisempaa kokemusta lajista ei vaadita. Kurssit aloitetaan luennolla 5.9., jolla käydään läpi lajin erilaisia koulutustapoja sekä sovelluksia esim. pelastuskoiratoiminnassa. Luennon jälkeen jatketaan viikko myöhemmin kahdessa ryhmässä lajitreenien parissa. Kursseille pääsy edellyttää luennolla mukanaoloa.
PDF-tiedostoNäyttelytreeni 8.6. Johanna Heiskanen Kirkkonummi.pdf (180 kB)
NÄYTTELYTREENI ON PERUTTU!
PDF-tiedostoOhituskoulu 8.6.2020 Kirkkonummi Johanna Heiskanen.pdf (170 kB)
Kiristyykö hihna ja hermot, kun tulee toinen koira vastaan? Aloittaako karvakamusi haukkumisen vai käykö maahan odottamaan leikkikaveria? Jos kuulostaa tutulta, on ohituskoulu teitä varten! Ohituskoulun tarkoituksena on tarjota avaimet kaikenikäisille koirakoille sujuviin ja mukaviin ohitustilanteisiin sekä myös kohtaamisiin arkielämässä. Harjoittelemme toisten koirien ohittamista, rauhallista kohtaamista sekä hihnakäytöstä. Perehdymme koiran sekä etenkin ohjaajan toimintaan ohitustilanteissa saadaksemme teille rauhallisemman arjen remmilenkeillä. Tervetuloa aloittelemaan kesää löysällä remmillä!
PDF-tiedostoPerustottelevaisuutta Johanna Heiskanen 10.6-1.7.2020 Kirkkonummi.pdf (170 kB)
Lämminhenkisellä kurssilla harjoitellaan arjen perustaitoja. Keskeisinä teemoina ovat ainakin kontakti, luoksetulo, paikallaolo sekä toisten koirien ohittaminen ja häiriön alla työskentely. Harjoitellaan myös perusliikkeitä kuten istuminen, maahanmeno sekä perusasentoon ohjaaminen. Oikea-aikainen palkkaaminen on olennainen osa treenejä myös. Voit ottaa oman naksuttimen mukaan, jos sen käyttö on sinulle ja koirallesi entuudestaan tuttua. Kurssille voit tulla omaan tai koiran osaamistasoon katsomatta, harjoituksia räätälöidään jokaiselle koirakolle sopivaksi ja etsitään juuri teille sopivat harjoitukset. Aikuisten kurssi on avoin kaikenikäisille koirille. Pennuilla tulee olla rokotukset kunnossa, myös tehosteet.
PDF-tiedostoPerustottelevaisuutta pennuille ja aikuisille Minttu Mantere Vantaa Syksy 2020.pdf (253 kB)
Kursseilla harjoitellaan perustottelevaisuutta, joka on hyödyksi arkielämän tilanteissa ja luo pohjan jatkokoulutukselle. Kurssien keskeisimpiä teemoja ovat koiran hallinta ja kontakti koiran ja sen ohjaajan välillä. Lisäksi kurssilla käydään läpi perusliikkeistä ainakin istuminen, maahan meno, sivulle tulo ja luokse tulo. Kursseilla harjoitellaan myös muiden koirien ohittamista ja tehdään häiriötreenejä.
PDF-tiedostoTaipparikurssi Sorsa 23.6-11.8.2020 Ulla Pihlaja Espoo.pdf (397 kB)
Taipparikurssi antaa koiran ohjaajalle valmiudet harjoitella metsästystilanteissa tarvittavia taitoja ja valmistautua taipumuskokeeseen. Taipparikurssin maastokoulutukset Pohjois-Espoossa. Kurssille tulon edellytyksenä on, että osallistuja on käynyt taipumuskoeluennolla.
PDF-tiedostoTaipparikurssi Fasaani 25.6-13.8.2020 Espoo.pdf (237 kB)
Taipumuskoekurssin maasto-osiot pidetään Pohjois-Espoossa, tarkemmat tiedot ilmoitetaan myöhemmin. Maastokoulutuksessa käytetään joka kerta riistaa. Käytettävät riistat ovat varis, fasaani, lokki, sorsa ja kani.
PDF-tiedostoAgility- ja motivointikurssit kesä 2020.pdf (194 kB)
Tiistaisin koko kesän jatkuvissa motivaation, leikkimisen ja palkkaamisen kurssit. Treeneissä harjoitellaan koiran kanssa leikkimistä ja erilaisia tapoja palkata koiraa, sekä pohditaan juuri omalle koiralle sopivia palkkauskäytäntöjä. Parempi ymmärrys oman koiran motivaatiosta auttaa tekemään treenaamisesta entistä sujuvampaa, vauhdikkaampaa ja hauskempaa - niin agilitykentällä kuin sen ulkopuolellakin. Kouluttajana Emilia Välttilä

Haluan saada sähköpostia uusista kursseista Pääkaupunkiseudulla.

Jedi paikallaoloa harjoittelemassa.