Kurssit

Hugo ja Huima. Kuvaaja Sonja Träsbäck

Labradorinnoutajakerho ry noudattaa toiminnassaan Kennelliiton laatimia toimintaohjeita koskien kesä-heinäkuun koiraharrastustapahtumia. Jokainen kokeeseen, kilpailuun, testiin tai koulutukseen osallistuva henkilö osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan. Kennelliitto, tapahtuman järjestäjä, kokeen, kilpailun, testin tai koulutuksen toimihenkilöt tai ylituomari eivät ole vastuussa osallistujan mahdollisesta korona-altistumisesta tai koronaan sairastumisesta, eivätkä näistä aiheutuvista vahingoista.

Kennelliiton tiedotteen voit lukea tästä linkistä!

Tarjoamme mm. perustottelevaisuus-, harrastus- ja motivointi- sekä taipumuskokeeseen valmistavia kursseja ja luentoja. Kurssit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Tältä sivulta löydät ajankohtaiset kurssit. Huomioithan, että kursseilla rokotukset tulee olla voimassa. Ilmoittaudu mukaan!

Järjestämme myös jonkin verran tapahtumia. Seuraa tapahtumatiedotteita ja tule mukaan.

Agilityn alkeiskurssilla ja pentuagilitykurssilla tutustutaan koiran motivointiin liittyviä asioihin, joten vaikka agility ei sinänsä kiinnostaisi, niin olet tervetullut tutustumaan, mitä agilitykursseillamme tehdään. Koulutus ja kurssit

Kysy myös peruutuspaikkoja kursseille!! Lisätietoja labbis.agility@gmail.com

Luennot ja keskustelutilaisuudet 2020

PDF-tiedostoLuento Labradoripentu tulossa tai talossa Ulla Alhava 14.10.2020 Espoo.pdf (200 kB)
Luento- ja keskustelutilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki pennun hankintaa suunnittelevat, pennun ja/tai aikuisen koiran omistajat.

Perustottelevaisuus- ja taipumuskokeeseen valmistavat kurssit 2020

PDF-tiedostoPerustottelevaisuutta pennuille ja aikuisille Minttu Mantere Vantaa Syksy 2020.pdf (253 kB)
Kursseilla harjoitellaan perustottelevaisuutta, joka on hyödyksi arkielämän tilanteissa ja luo pohjan jatkokoulutukselle. Kurssien keskeisimpiä teemoja ovat koiran hallinta ja kontakti koiran ja sen ohjaajan välillä. Lisäksi kurssilla käydään läpi perusliikkeistä ainakin istuminen, maahan meno, sivulle tulo ja luokse tulo. Kursseilla harjoitellaan myös muiden koirien ohittamista ja tehdään häiriötreenejä.
PDF-tiedostoMaastohaku- ja Jäljestys -kurssit 6.-27.9.2020 Noora Saarikko.pdf (153 kB)
Syyskuussa järjestetään maastokurssit ihmisen etsinnästä sekä haulla että jäljellä.Kumpikin kurssi sopii koiran aktivoinnista kiinnostuneille koirakoille, mutta myös pohjataidoksi kokeisiin tähtääville. Aikaisempaa kokemusta lajista ei vaadita. Kurssit aloitetaan luennolla 5.9., jolla käydään läpi lajin erilaisia koulutustapoja sekä sovelluksia esim. pelastuskoiratoiminnassa. Luennon jälkeen jatketaan viikko myöhemmin kahdessa ryhmässä lajitreenien parissa. Kursseille pääsy edellyttää luennolla mukanaoloa.
PDF-tiedostoNome ALO kurssi ma 7.9.-5.10.2020 Ulla Pihlaja Espoo.pdf (19 kB)
Nome ALO-luokan kokeisiin tähtäävä kurssi. Kurssilla harjoitellaan dameilla, mutta koirat saavat kurssin aikana myös tutustua laukauksiin ja eri riistalajeihin. Kurssille osallistuvien noutajilla tulee olla kunnossa vähintään perusnouto/luoksetulo tai NOU1. Koierien ikä tulee olla vähintään 1v. Kurssille otetaan enintään 7 koirakkoa.
PDF-tiedostoPerustottelevaisuutta Johanna Heiskanen 8.-29.9.2020 Kirkkonummi.pdf (171 kB)
Lämminhenkisellä kurssilla harjoitellaan arjen perustaitoja. Keskeisinä teemoina ovat ainakin kontakti, luoksetulo, paikallaolo sekä toisten koirien ohittaminen ja häiriön alla työskentely. Harjoitellaan myös perusliikkeitä kuten istuminen, maahanmeno sekä perusasentoon ohjaaminen. Oikea-aikainen palkkaaminen on olennainen osa treenejä myös. Voit ottaa oman naksuttimen mukaan, jos sen käyttö on sinulle ja koirallesi entuudestaan tuttua. Kurssille voit tulla omaan tai koiran osaamistasoon katsomatta, harjoituksia räätälöidään jokaiselle koirakolle sopivaksi ja etsitään juuri teille sopivat harjoitukset.
PDF-tiedostoPerustottelevaisuutta Johanna Heiskanen 9.-30.9.2020 Kirkkonummi.pdf (171 kB)
Lämminhenkisellä kurssilla harjoitellaan arjen perustaitoja. Keskeisinä teemoina ovat ainakin kontakti, luoksetulo, paikallaolo sekä toisten koirien ohittaminen ja häiriön alla työskentely. Harjoitellaan myös perusliikkeitä kuten istuminen, maahanmeno sekä perusasentoon ohjaaminen. Oikea-aikainen palkkaaminen on olennainen osa treenejä myös. Voit ottaa oman naksuttimen mukaan, jos sen käyttö on sinulle ja koirallesi entuudestaan tuttua. Kurssille voit tulla omaan tai koiran osaamistasoon katsomatta, harjoituksia räätälöidään jokaiselle koirakolle sopivaksi ja etsitään juuri teille sopivat harjoitukset.
PDF-tiedostoNäyttelytreeni 14.9. Johanna Heiskanen Kirkkonummi.pdf (356 kB)
Näyelytreenin tarkoituksena on tarjota avaimet koiranäyelyn saloihin kaikille koirakoille ikään ja sukupuoleen katsomaatta unohtamaatta ilolla tekemistä. Lähde matalalla kynnyksellä mukaan, vaikka koiranäyelymaailma olisi sinulle täysin uutta.
PDF-tiedostoOhituskoulu 14.9.2020 Kirkkonummi Johanna Heiskanen.pdf (168 kB)
Kiristyykö hihna ja hermot, kun tulee toinen koira vastaan? Aloittaako karvakamusi haukkumisen vai käykö maahan odottamaan leikkikaveria? Jos kuulostaa tutulta, on ohituskoulu teitä varten! Ohituskoulun tarkoituksena on tarjota avaimet kaikenikäisille koirakoille sujuviin ja mukaviin ohitustilanteisiin sekä myös kohtaamisiin arkielämässä. Harjoittelemme toisten koirien ohittamista, rauhallista kohtaamista sekä hihnakäytöstä. Perehdymme koiran sekä etenkin ohjaajan toimintaan ohitustilanteissa saadaksemme teille rauhallisemman arjen remmilenkeillä. Tervetuloa aloittelemaan kesää löysällä remmillä!
PDF-tiedostoNoutokurssit 6-12kk Ulla Pihlaja 6.-13.10 ja 27.10.2020 Espoo.pdf (67 kB)
Kurssilla keskitytään noudon harjoitteluun. Harjoittelemme damin kantamista, damin luovutusta käteen ja noutoja koirakon tason mukaan. Lisäksi mm. sivulle tuloa, luoksetuloa häiriössä, seuraamista ja paikallaoloa.
PDF-tiedostoPentukurssit noutajille 4-6kk Ulla Pihlaja 6.-13.10 ja 27.10.2020 Espoo.pdf (67 kB)
Kurssilla harjoitellaan mm. kontaktia, sivulle tuloa, luoksetuloa, ohittamista sekä noudon alkeita. Viimeisellä kerralla tutustutaan taippaririistoihin.
PDF-tiedostoHajuerottelukurssit 18.10-8.11.2020 Noora Saarikko Espoo.pdf (153 kB)
Hajuerottelussa koira opetetaan etsimään haluttua hajua ja erottelemaan se muista vastaavista hajuista. Hajuerottelu on helppo keino aktivoida koiraa, minkä lisäksi sitä voidaan hyödyntää eri harrastuksissa, kuten noseworkissa tai jäljestämisessä. Etsittävä haju voi olla mikä tahansa, esimerkiksi kahvi, tee tai joku mauste.
PDF-tiedostoPerustottelevaisuuskurssit loka-joulukuu Martta Peltoniemi Vantaa.pdf (128 kB)
Pennut 4,5-11kk Pentujen perustottelevaisuus-kurssilla keskitytään koiran hallintaan ja yhteisen sävelen löytymiseen. Kurssilla harjoitellaan perustottelevaisuuden taitoja, joita voidaan käyttää hyödyksi arkielämän tilanteissa, ja joiden päälle on helppoa lähteä rakentamaan uusia asioita.Aikuiset 12kk ja yli Aikuisten koirien perustottelevaisuus-kurssilla keskitytään kaikille tärkeisiin arkielämän taitoihin. Kurssin sisältöön kuuluu muun muassa keskittymis- ja häiriön kesto harjoituksia, sekä kaikille tärkeitä perusliikkeitä, kuten istuminen, maahan meno, odottaminen, seuraaminen, sekä sivulle- ja luokse tulo. Perustottelevaisuus-kurssit ovat suunnattu kaiken tasoisille koirakoille.
PDF-tiedostoYksityisopetusta noutajille 26.10-9.11.2020 Ulla Pihlaja Espoo.pdf (60 kB)
Yksityisopetuksessa on mahdollista keskittyä juuri sinun koiraasi/teidän tarpeisiinne. Voit itse valita aiheen, esim. rauhoittuminen, kontakti, arkitottelevaisuus, kohtaaminen, hihnakäyttäytyminen, luoksetulo, nouto, luovutus, hyppiminen tai näykkiminen. Etsitään ratkaisuja, jos tuntuu, että koirasi on enemmän kiinnostunut muista kuin sinusta. Yksityisopetus toimii erinomaisesti hieman arkojen tai yli-innokkaiden koirien kanssa, joiden on haastavaa toimia isossa koulutusryhmässä. Yksityisopetus palvelee myös silloin, mikäli aikataulusi on kiireinen ja et juuri nyt pysty osallistumaan useamman tapaamisen kurssille. Yksityisopetus toteutetaan Espoon keskuksessa lämpimässä liiketilassa. Harjoituksia voidaan tehdä tarpeen mukaan myös ulkona.
PDF-tiedostoPentukurssit noutajille 4,5-8kk 26.10-9.11 Ulla Pihlaja Espoo.pdf (67 kB)
Kurssit pidetään 3 kertaa maanantaisin Espoossa. Kouluttajana on Ulla Pihlaja. Kurssilla harjoitellaan mm. kontaktia, sivulletuloa, paikallaoloa, seuraamista ja toisen koiran ohittamista. Treenipaikka on lämmin liiketila Kauppakeskus Espoontorin alueella.

Haluan saada sähköpostia uusista kursseista Pääkaupunkiseudulla.

Jedi paikallaoloa harjoittelemassa.