Rotujärjestön puollot Kennelliiton pentuvälityksen pentueille

Jotta kasvattaja saisi rotujärjestön puollon eli jalostussuosituksen Kennelliiton pentuvälitykseen, tulee pentueen täyttää rotujärjestön pentuvälitykseen pääsyn ehdot. Pentuvälityssäännöt löydät tästä linkistä.

Mikäli olet astuttanut koirasi koiralla, jota ei löydy Kennelliiton KoiraNet-tietokannasta (ulkomaalaiset koirat), toimita koiran rekisteriote, lonkka-, kyynärnivel- ja silmälausunnot jalostustoimikunnalle sähköpostiosoitteeseen jalostustiedustelut(at)gmail.com. 

Dokumentit tulee toimittaa samaan aikaan, kun pentue lisätään Kennelliiton pentuvälitykseen. Mikäli dokumentteja ei ole toimitettu, puolto hylätään. 

Jäsenyysehdon osalta kaikkien kennelnimelle rekisteröityjen kasvattajien tulee olla jäseniä Labradorikerhossa. Eli jos kennelnimi on rekisteröity vaikkapa Matti ja Maija Meikäläiselle ja Sanni Suomalaiselle, kaikkien Matin, Maijan ja Sannin jäsenyys tarkastetaan ja sen tulee olla voimassa, jotta puolto annetaan, mikäli myös muut pentvälityssäännöissä mainitut ehdot mm. pentueen vanhempien terveyden suhteen täyttyvät.

Puolto annetaan/hylätään sillä hetkellä, kun kasvattaja lisää omakoirassa ruksin kohtaan, jossa kysytään haluaako kasvattaja ilmoittaa pentueen Kennelliiton pentuvälitykseen. Mikäli kasvattajan jäsenyys rotujärjestössä ei tällä hetkellä ole voimassa, siitä lähtee siis tieto myös Kennelliittoon. 
Rotujärjestön jäsenyys on voimassa, kun jäsenmaksu on maksettu eräpäivään mennessä. 

Mikäli jäsenyys ei ole kunnossa, pentue ei täytä Kennelliiton rekisteröintimaksuluokan 1 ehtoja (tällä hetkellä 35 eur/pentu), vaan se rekisteröidään rekisteröintimaksuluokan 2 mukaisella taksalla (70 eur/pentu).

Rotujärjestö EI PYSTY muuttamaan hylättyä puoltoa hyväksytyksi tai kasvattajan puuttuvaa rotujärjestön jäsentietoa ajantasaiseksi jäsenyydeksi enää sen jälkeen, kun sen olemme kerran antaneet/hylänneet. Emme kirjoita jäsenyystodistuksia jälkikäteen rekisteröintiä varten.

Pentueen kasvattajan/kasvattajien jäsenyys rotujärjestössä kannattaa siis huolehtia kuntoon viimeistään silloin, kun narttu astutetaan. 

Suosittelemme ottamaan käyttöön e-laskun. Voit tilata itsellesi e-laskun lisäämällä Labradorinnoutajakerho verkkopankissasi e-laskuttajaksi! Lupaa varten tarvitset viimeisimmän laskun viitenumeron, jos sitä ei ole saatavilla, voit muuttaa jäsennumerosi viitenumeroksi verkosta löytyvällä viitenumerolaskurilla.​ Jäsennumero löytyy Labradori-lehden takakannesta osoitekentästä nimesi yläpuolelta.

Mikäli et halua e-laskua, suosittelemme sähköpostilaskua. Ilmoitathan sähköpostiosoitteesi jäsensihteerille tällä lomakkeella!

Postitse lähetettävistä laskuista perimme 3 € laskutuslisän, emmekä voi lähettää muistutuslaskuja postitse. 

Rotujärjestön jäsenyys on voimassa kun jäsenmaksu on maksettu eräpäivään mennessä.